Hlavní obsah
3,2
(82)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Klasika letních jídelních lístků? To je kuřecí salát Caesar. Jeho jedinečnost a oblíbenost spočívá v použitém dresinku a křupavém salátu. Ančovičkový dresink zvládnete raz dva i vy a zbytek receptu jsou rovněž jednoduché záležitosti i pro začátečníky. Tak hurá do toho!

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Dresink
  • 6 ks ančoviček
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 g majonézy
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 špetka pepře
Maso
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Krutony
  • 2 ks ciabatty
  • 3 lžíce olivového oleje
Salát
  • 1 hlávka salátu
  • 70 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Filety ančoviček nakrájejte co nejjemněji a pak je plochou stranou nože utřete o prkénko úplně na pastu. Česnek utřete se solí. Obojí dejte do misky, přidejte citronovou šťávu, hořčici a majonézu. Vše promíchejte a podle potřeby ještě dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

02.

Troubu rozehřejte na 220 °C. Kuřecí prsa  nařízněte tak, abyste je rozevřeli jako knihu a maso nebylo nikde příliš vysoké. Pěstí maso trochu naklepte, osolte, opepřete a na olivovém oleji z obou stran pozvolna opečte dohněda.

03.

Ciabattu (nebo jakékoliv bílé pečivo) natrhejte na kousky velikosti sousta a promíchejte s pár lžicemi olivového oleje. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a asi 10 minut pečte dozlatova. Hotové krutony jsou zcela suché a křupavé.

04.

Římský salát rozeberte na listy, vnější zavadlé vyhoďte. Zbylé omyjte, osušte a nechte pořádně oschnout – jinak se na salát nechytí dresink. Salát nakrájejte na nudličky a promíchejte s dresinkem. Naservírujte na talíř, přidejte na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa, krutony a hoblinky parmazánu. 

Jaký salát máte nejradši vy?

Reklama

Načítám