Hlavní obsah

Letní sexuální výzva. Začněte ještě dnes!

Foto: Nikitadot, Shutterstock.com

Foto: Nikitadot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluneční paprsky, voda, svoboda. Jaké plány máte na léto? Kromě opalování a koupání zvažte letní sexuální výzvu plnou smyslných zážitků. Co všechno obnáší a pro koho je vhodná?

Článek

Letošní léto je ideální pro sexuální výzvu – ta se týká především zavedených párů, neboť koronavirová krize, kdy byli dva lidé prakticky pořád spolu, mohla s jejich vztahem hodně zamávat. Však také statistiky varují, že přibylo rozvodů. Chlípné prázdniny proto velmi doporučuje americká sexuoložka Laura Berman z Chicaga, která je pyšná na to, že se na ni neustále obracejí lidé, kterým letní sexuální výzva pomohla již v minulosti. Podle ní může tento jednoduchý a všem přístupný „párový program“ vzkřísit a posílit i váš milostný život. V čem spočívá?

Sex každý den, ale jaký?

Letní sexuální výzva je určena pro každého, kdo chce do své ložnice vnést více intimity a spojení, bez ohledu na dobu trvání partnerství. Funguje to tak, že se společně se svým protějškem dohodnete na pravidelné sexuální aktivitě, a to každý den, až do konce prázdnin (návod pro ženy, jak si říct o sex). Nebude to trochu kontraproduktivní, napadne vás možná? A není sex každých 24 hodin spíš zátěží pro lásku?

Pravda je taková, že vědomě uzavřenou sexuální dohodou vytvoříte každodenní příležitosti pro intimitu a donutíte se být kreativní a aktivní, pokud jde o převzetí odpovědnosti za vaše postelové štěstí. Budete muset zajistit, aby vám na milování zbyla energie, tudíž začnete lépe plánovat svůj denní režim. Začít je přitom velmi prosté. Jak mít k sobě blíž?

Foto: DisobeyArt, Shutterstock.com

Sex každý den neznamená denně zasunout, ale prostě se jen jakkoli vzrušovat. Až do konce prázdninFoto: DisobeyArt, Shutterstock.com

První den sexuálního léta

Prvotně si vyberte den, o kterém víte, že není hektický. Pokud se vám vdává sestra nebo vezete potomka na tábor kamsi přes půl republiky, radši svoje plány přesuňte na jindy. Taky si na telefonu nastavte upomínku. Nechte ji, aby se vám ukázala vždy v tu samou dobu a sloužila tak jako malé vizuální povzbuzovalo. A teď to nejdůležitější.

Co je to ten „sex“?

Pod pojmem „sexuální aktivita“ si většina jedinců představuje přímý pohlavní styk. Jenže vy nemusíte mít sex jako takový každý den. Tahle výzva není jen o zasouvání penisu do vagíny, ale o obnovení pouta smyslnosti mezi vámi a partnerem. Za tímto účelem střídejte schůzky vašich klínů s perličkovými koupelemi, sexy piknikem v trávě, masážemi, vzájemnou masturbací, mazlením na gauči či romantickou procházkou zakončenou hlubokými, pronikavými polibky.

Zahoďte pyžamo, je k ničemu!

Pokud si na sebe najdete čas přímo v ložnici, po fyzickém kontaktu usínejte oba nazí. Doteky kůže na kůži v mozku uvolňují hormon oxytocin, kterému se přezdívá hormon lásky. Ten posiluje důvěru, zlepšuje emocionální vazby a stabilizuje kortizol, hormon stresu. Jen si dejte pozor na tyhle věty, umí totiž zahubit lásku. 

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Letos v létě nebudete pyžamo potřebovatFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Co na talíři, to v posteli

Jezte výživné, svěží a zdravé jídlo, pokud možno sportujte, dostatečně odpočívejte, omezte čas u telefonů a televize. Platí pravidlo, že čím lépe se fyzicky cítíte, tím snáze se můžete na sex naladit. Zároveň si nedělejte starosti s tím, že jednou se pomilujete ve třech minutách, zatímco podruhé to bude trvat hodinu. Vždyť v životě to přesně takhle funguje! A jak naladit mysl a tělo na sex, když se jim nechce?

Kdy si nechat zajít chuť na sex?

Je tu však jedna věc, která se s letní sexuální výzvou neslučuje. Přestože Laura Berman nabádá k intimním prázdninám, v případě, že se necítíte citově ani fyzicky v pohodě (připraveně), nenuťte se. Někdy holt člověk míní a život mění. Zdravotní problémy někoho z páru, psychická traumata nebo rekonvalescence po porodu si vždy žádají střízlivý úsudek a čas na zotavení, proto vezměte rozum do hrsti. Výzvu si můžete střihnout třeba na podzim, o kterém německý odborník Eberhard Nieschlag z univerzity v Bonnu tvrdí, že je po létě druhou žní pro ženskou sexualitu. Podle něj jsou ženské hormonální žlázy během října a listopadu nejaktivnější a ženy mají aktivnější libido.

Reklama

Načítám