Hlavní obsah

Váš ex má novou lásku? Tyhle negativní emoce vás doženou

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozešli jste se, bolelo to, ale máte pocit, že už je to za vámi. Najednou se však dozvíte, že váš ex má novou přítelkyni a nepříjemné emoce jsou zpět. Co ženy v takových chvílích prožívají a jak se těchto pocitů zbavit?

Článek

Přenést se přes rozchod nebývá snadné a nějaký čas to zabere. A mohou přijít opakované vlny nepříjemných emocí, které spouští kdeco (nepovedené rande, špatný den v práci…). Jeden takový moment bývá, kdy zjistíte, že váš ex má novou lásku. Obzvlášť pokud jste stále sama. Pak se často dostavují tyto pocity, s nimiž je potřeba se rychle vypořádat, abyste se z toho definitivně oklepaly.

1. Žárlivost

Je vám jasné, že na svého bývalého už nemáte žádná „práva“, že naopak on má právo začít znovu a opět se zamilovat. Víte, že vás tím nijak nezrazuje, stejně ale žárlíte. V těchto chvílích jde logika stranou, vyhrávají emoce. (Jak nebýt za žárlivou stíhačku? Máme návod!)

V noci nemůžete spát, protože si představujete, jak usíná v náruči jiné. Když na jeho sociální síti zahlédnete rozesmátou zamilovanou fotku s jeho novou slečnou, chce se vám brečet. Nejradši byste té nové vyškrábala oči.

Pokud se vídáte, omezte s ním alespoň na nějaký čas jakýkoli kontakt, nesledujte jeho profil na sociální síti, nevyzvídejte od společných známých, jaká ta jeho nová je. Dopřejte si poctivý detox od čehokoli, co s vaším ex souvisí. Naopak se zaměřte na sebe – najděte si nové koníčky, nové přátele, jednoduše zaměstnejte svou mysl něčím jiným než svým bývalým.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Neustále sledovat a zkoumat, jak se má váš bývalý, je jen přisypáváním soli do rányFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

2. Pocity méněcennosti

Proč on má novou známost a já pořád nemůžu nikoho potkat? Co je se mnou špatně? V čem je ta nová lepší než já? Všechno tohle vám běží hlavou a nakonec sama sebe přesvědčíte, že nestojíte za nic. Vlastně se chováte dost sebedestruktivně a zadupáváte své sebevědomí do země.

Jenže potřebujete pravý opak, musíte si sebevědomí posílit. Protože dokud nemáte ráda sama sebe, nemůžete čekat, že někdo bude mít rád vás. Zapracujte na sobě, klidně i s pomocí odborníka.

3. Pocit nespravedlnosti

Není to fér! On je šťastný a já se trápím. I tohle je časté. Problém není ale jen v tom, že se necítíte dobře, ale vlastně tím sama sebe stavíte do role chudinky. Opět to nemá moc dobrý vliv na vaše sebevědomí. Pamatujte si jednu věc. Ať už vám život naservíruje cokoli, za vaše štěstí není zodpovědný nikdo jiný než vy sama.

Hodně pomáhá jakýkoli seberozvoj, co posílí vaše vědomí, že držíte život pevně v rukách. Můžete začít dálkově studovat vysokou, zapsat se na jazykový kurz, začít cvičit.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Nedělejte ze sebe chudinku a nepasujte sama sebe do role oběti. Převezměte za svůj život zodpovědnost a neházejte vinu na kohokoli jinéhoFoto: fizkes, Shutterstock.com

4. Vztek

Prostě se zlobíte. Na svého ex, na jeho novou přítelkyni, na sebe, na celý svět. Zuříte a máte chuť něco rozbít. Je to negativní emoce, která k životu bohužel patří, a největší chybou je ji v sobě potlačovat. Naopak, tahle energie musí ven. Vyventilujte ji jakýmkoli způsobem. Vypovídejte se kamarádce, vybrečte se, zapište se na kurz boxu a vybouchejte všechen vztek do boxovacího pytle.

Někdy s bývalým partnerem zpřetrhat vztahy nelze, třeba když spolu máte děti. A součástí vašeho života se stane vlastně i jeho nová známost. Ale vy se také nebojte otevřít nové lásce. Jak na to? 

Reklama

Související témata:

Načítám