Hlavní obsah

Levné a snadné: Solární dekorace na zahradu, které zútulní nejen letní večery

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Vlahý večer je pro venkovní posezení ideální – ať již při grilování, nebo u skleničky vína. I když vám na to bude svítit měsíc a hvězdy, někdy se hodí lehce si přisvítit i něčím jiným: třeba krásnou solární dekorací vlastní výroby.

Článek

Romantické posezení na zahradě se neobejde bez decentního osvětlení, které neruší, ale naopak pěkně podtrhne náladu. Právě takové si můžete velmi snadno vyrobit s použitím solárních lampiček, svíček a řetězů, které se dají běžně koupit a moc nestojí. Poradíme pár velmi jednoduchých způsobů, jak z nich udělat zajímavé světelné dekorace.

1. Solární vodní vázička

Spojení světla a vody je skvělé – vytvoří velmi zajímavý efekt. Budete potřebovat plochou solární bodovku, která po nabití sluníčkem vydává poměrně intenzivní světlo. Důležité je, že se na ni dá postavit váza: naplňte ji vodou a dejte do ní větvičky nebo celé květiny, které najdete na zahradě. Po nasvícení vypadá voda a rostliny velmi hezky.

Foto: Jakub Jurdič

Na stůl se bude hodit zářící osvícená váza – jednoduchý nápad se skvělým efektemFoto: Jakub Jurdič

2. Solární koule v květináči

Na trhu najdete množství kulatých solárních světel na nožce. Zapichují se do záhonku nebo do truhlíku. Klidně je jen tak položte do květináče, kam jste dali zeminu a do ní napíchali třeba větvičky jehličnanů. Získáte tak zajímavou lampičku na stůl i na parapet.

Foto: Jakub Jurdič

Světlo v květináči je decentní a dělá dojem, jako kdyby ve křoví svítil měsíc v úplňkuFoto: Jakub Jurdič

3. Solární zápich ve váze

Vršek solárního zápichu lze lehce sundat a využít jako špunt do skleněné vázy nebo lahve od vína. Naplňte ji předtím kamínky, korálky nebo třeba i mušlemi či zajímavými těstovinami – prostě materiálem, který bude po osvícení vypadat hezky a bude mít nějakou strukturu.

Foto: Jakub Jurdič

Světluška ve skle... Na výrobu této solární lampičky můžete klidně použít i skleněnou vázuFoto: Jakub Jurdič

4. Solární lampička ze zavařovačky

I kdybyste si o sobě mysleli, že nejste ani trošku zruční a nedokážete vyrobit vůbec nic, pak solární lampičku ze zavařovačky zvládnete! Prostě jen postavíte solární svíčku na víčko a na něj našroubujete sklenici dnem vzhůru. Potřebuje pořádně utáhnout a potom třeba dozdobit omotáním okraje víčka vlnou.

Foto: Jakub Jurdič

Světla na jedné vlně... Není nic jednoduššího než na výrobu solární lampičky využít zavařovačkuFoto: Jakub Jurdič

5. Dekorace ze světelného řetězu

Trvalou světelnou dekorací se může stát i větší květináč nebo truhlík. Pokud v něm máte nějaký keřík, který unese světelný řetěz, pak ho dejte na něj. Jestliže jsou v něm zatím jen malé letničky, zapíchněte k ním větvičky a řetězem je omotejte.

Foto: Jakub Jurdič

Souhvězdí v květináči... Solární lampička vám nestačí? Použijte rovnou světelný řetěz a naaranžujte ho třeba do truhlíku nebo do květináčeFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám