Hlavní obsah

Levnější chili con carne? S kuřecím masem je skvělé!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

A je tu další z oblíbených receptů na kuřecí maso. Tentokrát to nebude nic pro slabé povahy. Jak už název sám napovídá, do receptu patří pořádná dávka chilli koření. Jestli vám ale trocha ostřejšího nevadí, pochutnáte si jako už dlouho ne.

Článek

Klasické chili con carne (v doslovném překladu „chilli s masem“) se dělá hlavně z hovězího a leckdo v něm nepohrdne ani kouskem dobré klobásy. My jsme na to tentokrát šli jednodušeji a o něco levněji – vystačili jsme si s kuřecím masem. Pokud vám ale v lednici přebývá kousek slaniny, nebojte se ji do receptu přidat.

Kuřecí chilli

Na 4 porce potřebujete: 1 cibuli, olivový olej, 500 g kuřecích stehenních řízků bez kosti, sůl, 2–3 stroužky česneku, 2 rovné lžičky římského kmínu, 2 rovné lžičky uzené papriky, podle chuti sušené chilli vločky, 1 silnostěnnou červenou papriku, plechovku (400 g) sterilovaných rajčat

K podávání připravte: 1 limetku, ½ avokáda, tortilly a případně i čerstvý koriandr

Postup: Cibuli nakrájejte na proužky a osmahněte na olivovém oleji. Vložte na kousky pokrájené kuřecí maso a sůl a orestujte dohněda. Přidejte prolisovaný česnek, římský kmín, uzenou papriku a chilli. Promíchejte a nechte rozvonět. Červenou papriku nakrájejte na kousky velikosti sousta a hoďte k masu. Vmíchejte plechovku krájených rajčat a přiveďte k varu. Nechte pozvolna vařit doměkka, trvá to asi 20 minut. Podávejte se čtvrtinou limetky, měsíčky avokáda a tortillami. Pokud máte čerstvý koriandr, nezapomeňte voňavý pokrm posypat i jím.

Máte rádi hodně ostrá jídla, nebo chilli spíš šetříte?

Reklama

Načítám