Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Naše čtenářka Sára se rozhodla, že vám představí svůj recept na francouzský meruňkový koláč. Tuto dobrotu byste rozhodně měli vyzkoušet, nebudete litovat!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Koláč
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 125 g mandlových lupínků
    8
  • 1 ks vejce
    3
  • 500 g meruněk
  • 100 g másla
    7
  • 250 g listového těsta
    1
Na podsypání těsta
  • 1 hrst hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 210 stupňů.

02.

Máslo rozpusťte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a smíchejte ho s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a jedním vajíčkem.

03.

Listové těsto rozválejte na obdélník o velikosti asi 30 x 40 cm a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.

04.

Meruňky vypeckujte a nakrájejte na plátky. Ty položte rovnoměrně na připravené těsto, posypte mandlemi a polijte připravenou směsí z másla.

05.

Koláč vložte do trouby a pečte asi 25 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám