Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Naše čtenářka Sára se rozhodla, že vám představí svůj recept na francouzský meruňkový koláč. Tuto dobrotu byste rozhodně měli vyzkoušet, nebudete litovat!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Koláč
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 125 g mandlových lupínků
  • 1 ks vejce
  • 500 g meruněk
  • 100 g másla
  • 250 g listového těsta
Na podsypání těsta
  • 1 hrst hladké mouky
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 210 stupňů.

02.

Máslo rozpusťte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a smíchejte ho s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a jedním vajíčkem.

03.

Listové těsto rozválejte na obdélník o velikosti asi 30 x 40 cm a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.

04.

Meruňky vypeckujte a nakrájejte na plátky. Ty položte rovnoměrně na připravené těsto, posypte mandlemi a polijte připravenou směsí z másla.

05.

Koláč vložte do trouby a pečte asi 25 minut dozlatova.

Reklama

Související témata:

Načítám