Hlavní obsah

Jak poznáte, že s vámi nepočítá? Mluví v jednotném čísle a neplánuje

Foto: Love portrait and love the world - GettyImages.com

Foto: Love portrait and love the world - GettyImages.com

Reklama

Láska, svatba, dům a děti. Když to s vámi muž nemyslí vážně, můžete si nechat zajít chuť. Existuje několik signálů, které varují, že vás protějšek nemiluje. Než se ale rozhodnete utéct, zkuste zvážit i několik tipů psycholožky Alex Hrouzkové. Jaké to jsou?

Článek

Německý odborník na myšlení mužů Hauke Brost směle tvrdí, že 62 procent všech žen těžko odděluje lásku od sexu, což jim nedovoluje zachovat si chladnou hlavu. Ale jde to vůbec? Pokud ani vy nemáte jasno v tom, zda si vás nový objev či partner, kterého znáte již pár týdnů nebo měsíců, zařadil do kolonky „žena pro život“, všímejte si jeho chování.

Některé postoje totiž jednoznačně prozrazují, jestli vás bere jako epizodku, nebo román na pokračování. Čeho si všímat nejvíc? Koučka partnerských vztahů a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá sestavila klíčová varovná znamení. Nemusíte se ale bát, psycholožka Alex Hrouzková radí, jak si o tom s partnerem popovídat, a možná předejdete rozchodu.

Nerad plánuje

Muž, který není ochoten brát vztah s vámi vážně, většinou také nerad plánuje. Nechce se bavit o letní dovolené a už vůbec nechce řešit otázku společného bydlení nebo svatby. V tomhle je zkrátka „out“.

Foto: baranq, Shutterstock.com

Opravdu zamilovaný muž se plánování společné budoucnosti nebrání.Foto: baranq, Shutterstock.com

Mluví v jednotném čísle

Já jsem si koupil. Já jsem si zařídil. Já budu stavět dům. „Právě na tohle jsme my ženy háklivé – a to právem! Když muž mluví jen o sobě a nezahrnuje do své řeči partnerku, je to pro nás jasné znamení, že s námi do budoucna moc nepočítá nebo není ochoten se vztahu plně otevřít,“ objasňuje Lenka Černá.

Nechce trávit čas s vašimi rodiči

Je háklivý na společné rodinné akce nebo víkendy u rodičů. Je-li donucen jít k rodičům jen na kávu, moc se neúčastní debaty a je uzavřený. Když to muž s vámi myslí vážně, přijímá nejen vás, ale i vaši rodinu – z jednoho prostého důvodu: protože to třeba bude jednou i jeho rodina. Přečtěte si pravidla rodinného oběda - jak ho nepokazit.

Dává věčné otazníky

Podle koučky muž, který s vámi nepočítá, tak většinou i mluví. Rád ve své řeči používá věty typu „Bůhví jak to bude“ nebo „Nikdy nevíš, co přijde“. A tím vám dává jasně najevo, že je pro něj společná budoucnost v úplné mlze. V tak husté, že by se dala krájet…

Chce si hlavně užívat

Muž, který nechce stabilní vztah, často není ochoten přijmout zodpovědnost za roli otce a partnera, který nepokukuje po jiných ženách. A je mu v tomhle životním postoji tak dobře! Jednoduše zastává názor, že je lepší užívat si a nemít závazky. „Cože? Na dítě ještě nejsem připravený, mám tolik plánů! Víš, já chci ještě procestovat svět, poznat nové lidi, pak také něco našetřit…“

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Nebere vás mezi své přátele? Špatné znamení a důvod k zamyšlení.Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Neumí překvapovat

„Když muži na ženě záleží, umí pro ni snést modré z nebe. A rozhodně ji nechce jen tak ztratit. Je tedy ochoten pro ženu dělat různá překvapení nebo jí občas koupit květinu, vzít na výlet nebo do restaurace,“ dál objasňuje Lenka Černá s tím, že jestli vás muž nehýčká, je to jasné znamení, že není ochoten do vás investovat ani peníze, ani čas. Proč? Tak nějak jste mu fuk.

Nebere vás mezi své přátele

Je-li muž na svoji ženu hrdý a chce s ní být, nemá problém ji představit svému okolí. „Pokud má však své vlastní známé a nechce vás mezi ně vzít, určitě to dobré znamení není,“ varuje koučka partnerských vztahů.

Co radí psycholožka

Pokud jste se ve výše zmíněných řádcích našly, není nutno okamžitě zoufat. Jako v jakémkoliv jiném vztahu i tady je důležitá komunikace. Než se pustíte do série výčitek a výkřiků o tom, že vás partner už jistě nemiluje, zkuste se nejdřív sama zorientovat ve svých myšlenkách a pocitech. „Pokud to žena neudělá, je zde riziko, že zahájí ze své pozice nejistoty a obav příliš nátlakový hovor, jehož výsledkem bude přesně ta reakce, již od partnera nechce, které se obává,“ vysvětluje psycholožka Alex Hrouzková.

„Když si však žena dobře uvědomí, co se to v ní a s ní vlastně děje, proč najednou věnuje pozornost signálům, jež dle ní svědčí o partnerově nezájmu na úkor signálů, které naopak svědčí o jeho zájmu, bude v případném následném rozhovoru působit klidně, citlivě a sebejistě,“ dodává. Podle Hrouzkové pak bude výsledkem hovoru partnerova vstřícnost a pochopení.

Reklama

Načítám