Hlavní obsah

Najali jsme si mladou hezkou chůvu, ale kamarádky říkají, že mě s ní manžel podvede. Mám mít strach?

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se dělí na dvě skupiny: idealisty a pragmatiky. Ti první vycházejí z toho, jaký by svět měl být, druzí z toho, jaký si myslí, že je. Pokud byste oběma položili otázku - Dokáže muž nepodlehnout sexy chůvě, když ji vidí každý den, navíc se svým vlastním dítětem v náručí - první by řekli, že pokud je muž morální, nevěra rozhodně nehrozí. Ti druzí by se jim vysmáli. Co Ondřej Frunc v roli poradce, jaká bude jeho odpověď?

Článek

Na adresu jakztohoven@firma.seznam.cz přišel následující dotaz:

Otázka

Dobrý den, obracím se na vás, abych zjistila, jestli jsem blázen já, nebo ostatní. Máme s manželem miminko, a protože chci být nejen dobrá máma, ale taky pokračovat v práci ve svém oboru, rozhodli jsme se s mužem, že si najmeme chůvu. On pracuje z domova, takže ji budeme potřebovat maximálně na pár hodin denně. Bylo jich u nás na pohovoru asi deset, a nakonec jsme si vybrali velmi sympatickou dívčinu, která už má s hlídáním zkušenosti a zdá se, že má děti opravdu ráda. A pak přišly na návštěvu kamarádky (jsme spolek 4). Chůva s námi chvíli pobyla (obstarávala Matýska) a pak odešla. Kamarádky se na mě doslova vrhly. „Ty jsi se zbláznila, najmout takovou mladou kočku a nechávat ji samotnou doma s manželem, to může skončit jedinou věcí. Začne tě s ní podvádět.“ Musím říct, že mě hrozně překvapil jejich zastaralý postoj. Nemyslím si, že jsou muži jen zvířátka vedená pudem. Mají přeci možnost se rozhodnout, a věřím, že když se dva milují (mluvím o mě a manželovi), tak si zůstanou věrní a žádné pokušení s jejich láskou neotřese. Jsme lidi a ne zvířata. Kamarádky mi říkají, že jsem naivní. Abych řekla pravdu, už nemám chuť se s nimi stýkat. Co myslíte vy, kdo z nás má pravdu? Děkuju za názor, Katka (28).

Odpověď

Dobrý den, děkuji moc za dotaz. Slyším, že máte obavu, jestli je normální nemít strach z možné nebo třeba jen vysněné nevěry vašeho manžela. Bohužel nemám žádné informace o tom, jaký máte s manželem vztah, jak se ve vztahu cítíte a zda směřuje k možné nevěře. Tak zkusím odpovědět obecněji. Máte se bát, že manžel bude chtít sex s vaší pohlednou chůvou, pokud se spolu budou doma potkávat? Pro vaše kamarádky je to danost. Myslím, že z velké většiny se k nevěře dostávají páry, které nejsou spokojené. Pokud dva lidé spokojení jsou, mají se rádi, daří se jim, mají hezký sexuální život, nevidím jediný důvod, proč by někdo sahal po nevěře. Není čeho se bát.

Jedna věc je, kdo a z jakého důvodu o nevěře uvažuje. Druhá věc je, kdo ji s kým bude provádět. Znám mnoho mužů i žen kteří se v mládí živili jako chůvy. Nikdo z nich neměl nikdy sex se zaměstnavateli. Proč taky? Proč by vaše chůva chtěla spát s vaším manželem? Myslíte, že vy nebo vaše kamarádky by o podobný sex stály, pokud byste za mlada pracovaly jako chůvy? Není tohle celé, pokud jde o vaše kamarádky, nějaká fantazie z filmu pro dospělé? Možná se jich můžete zeptat, jestli mají nějakou takovou zkušenost. Na základě čeho vás varují, možná se totiž obávají samy nevěry ve svých vztazích. Myslím, že to s manželem skvěle zvládnete. Chůva bude skvělá. Hlavně ať se má Matýsek dobře.

Reklama

Související témata:

Načítám