Hlavní obsah

Signály, že o vás partner ztrácí zájem

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Někdy je to paranoia, jindy ale ten pocit, že ne vše je v pořádku, je bohužel oprávněný. A není asi nic horšího než bez varování slyšet z úst někoho, koho milujete, že on vás už ne. Navíc čím dřív poznáte, že se něco děje, tím větší šanci na záchranu vztahu máte. Tady je 10 známek toho, že o vás partner ztrácí zájem.

Článek

Říká se, že ženskou intuici se nevyplácí podceňovat. Na druhou stranu někdy jsme zbytečně podezřívavé, nedůvěřivé a žárlivé. Britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox popisuje několik signálů, které značí, že vás partner přestává milovat, ztrácí o vás zájem a má takzvaně „zaječí úmysly“. Co mezi ně patří?

1. Projevy náklonnosti jsou pryč

Je jasné, že po deseti letech vztahu to není jako na začátku, ale pokud něžná objetí, doteky, polibky na dobrou noc, komplimenty a vyznání zcela vymizela, je to důvod k nervozitě.

Kde je totiž láska, je i potřeba dát ji najevo. I třeba tím, že při nákupu přihodí do koše vaši oblíbenou čokoládu. Míra těchto projevů je samozřejmě vysoce individuální, není tedy dobré se poměřovat třeba s kamarádkami.

2. Vaše rituály zmizely

Jsou to maličkosti, osobní rituály, které jste si spolu postupně vytvořili. Nedělní káva přinesená až do postele, středeční sledování seriálu, vtípky, malé pozornosti. Když najednou zmizí, opět to může značit, že se jeho city mění. Tyhle drobnosti jsou sice na jednu stranu malicherné, na druhou ale velmi důležité – jsou jen vaše a připomínají vám, že jste tým.

3. Odtažitost

Když se ho pokusíte obejmout nebo políbit, odtáhne se, případně nehnutě stojí a „útrpně“ vaši pozornost přijímá nebo toleruje? A neopětuje ji? „Bývá to častá známka toho, že je rozchod vážně na spadnutí,“ varuje Tracey Cox.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Drobné rituály, jako třeba snídaně v posteli, jsou pro fungující vztah důležitéFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

4. Vyhýbá se společným chvílím

Jasně, je lockdown a trávíte spolu v podstatě veškerý čas. Ale jste skutečně spolu, nebo vedle sebe jen přežíváte? Využije váš partner jakoukoli záminku k tomu, aby odešel ven? Schovává se v pracovně? Pozor! Může to být samozřejmě obyčejná ponorka, ale také signál, že s vámi ho čas trávit prostě nebaví.

5. Začal o sebe více dbát

Bývá to první signál nevěry. Muž, který se nikdy nestaral o to, jak vypadá, najednou řeší svůj jídelníček, pořizuje si nové oblečení, používá drahý parfém? Ohraná klasika, která ale bohužel platí.

V podstatě jakákoli změna partnerovy rutiny a návyků, u nichž vám nevysvětlil, proč se k nim chystá, značí, že se něco děje.

6. Nezajímá se o vás

Pokud vás někdo miluje, zajímá ho, jaký jste měla den, co jste prožila, jak se cítíte, co vás naštvalo, co vám udělalo radost, s čím by mohl pomoci a podobně. Pokud se ale zajímá jen o to nejnutnější (kdo vyzvedne děti, kdo nakoupí chleba, kdo objedná instalatéra…), chybí vašemu vztahu emoční intimita. A takový vztah nejspíš dlouho nevydrží!

Foto: Jelena Zelen, Shutterstock.com

Pokud vás partner miluje, zajímá ho, co prožíváteFoto: Jelena Zelen, Shutterstock.com

7. Nemluví o budoucnosti

Když o vztahu nepochybujete, mluvíte o budoucnosti. Kam pojedete na dovolenou, za co utratíte našetřené peníze, co budete dělat v důchodu. Jakmile si ale vztahem přestanete být jisti, proč plánovat?

8. Svěřuje se jiným

Jestliže se najednou od jiných lidí dozvídáte důležité věci, které váš protějšek zažil, které ho trápí nebo činí šťastným, je to divné. Svěřovat se – i když ne se vším – máme potřebu těm, které milujeme, k nimž máme blízko, kterým důvěřujeme. Ideálně tedy tomu, s kým žijeme.

9. Nemáte o sobě přehled

Většina párů o sobě vzájemně ví, co druhý přibližně dělá. Nejde o žádnou kontrolu ve špatném smyslu slova. Prostě máte vzájemně přehled – koho co čeká daný den v práci, kdy zhruba přijde domů, s jakými přáteli jde třeba na pivo. Míra je samozřejmě individuální, někdo si esemeskuje každou půl hodinu, jiní se ozvou jednou denně.

10. Vyhýbá se odpovědi

Když se zeptáte, zda je něco v nepořádku, nic moc neodpoví. Nevím, o čem mluvíš! Netuším, na co narážíš! Co by se mělo jako dít?! Nebo jen mávne rukou a odejde? Špatné znamení. Protože kdyby opravdu bylo vše v pořádku, vaše nejistota by ho mrzela, měl by potřebu vás ujistit, že vás má opravdu rád.

Sex není ve vztahu to nejdůležitější, ale rozhodně to bez něj nejde. Chcete mít sex po letech jako na začátku vztahu? Tohle určitě zkuste!

Reklama

Načítám