Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Makové řezy s máslovo-pudinkovým krémem a zkaramelizovanými mandličkami můžete podávat klidně místo dortu při oslavách.

50 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 6 ks vejce
    3
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrnek polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 2 hrsti mandlových lupínků
    8
Krém
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 hrnky mléka
    7
  • 1,5 kostky másla
    7
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s moučkovým cukrem a vodou do pěny, přidejte mouku, mák a prášek do pečiva, zamíchejte a nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě při 180 stupních. 

02.

V pánvi na oleji opražte mandlové lupínky s krupicovým cukrem a nechte vychladnout. Na krém uvařte z mléka a pudinkového prášku a vanilkového cukru pudink, přikryjte jej folií a nechte vychladnout.

03.

Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a postupně do něj zašlehejte vychladlý pudink. Vše by mělo mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. 

04.

Vychladlý korpus prokrojte vodorovně na poloviny, spodní těsto potřete třetinou krému a přiklopte druhou polovinou těsta.  Povrch potřete druhou třetinou krému, zbylý krém navrch ozdobně nastříkejte  cukrářským sáčkem a posypte opraženými mandlovými lupínky.

Načítám