Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Mák má v českých moučnících a dezertech dlouhou tradici. A není divu! Jeho typická chuť je prostě okouzlující. Vyzkoušejte recept na tenhle nadýchaný makovec s čokoládovou polevou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 400 g máku
  • 250 g hrubé mouky
    1
  • 150 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 2 lžičky skořice
  • 2 ks vejce
    3
  • 500 ml mléka
    7
Na vymazání a vysypání formy
  • 5 dkg tuku
  • mouka
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte suché ingredience a přidejte žloutky.

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ho k makové směsi. Pak postupně přidávejte mléko a šlehejte, až vznikne trochu řidší hladké těsto. Nalejte ho na vymazaný a vysypaný plech.

03.

Pečte na 200 stupňů asi 15 až 20 minut. Moučník můžete vylepšit čokoládovou, případně citronovou polevou.

Jaký recept na makovec se zabydlel u vás doma?

Načítám