Hlavní obsah

Makovec s čokoládovou polevou

Hodnocení:
(82)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Mák má v českých moučnících a dezertech dlouhou tradici a není divu – jeho typická chuť je prostě okouzlující. Vyzkoušejte recept na tenhle nadýchaný makovec s čokoládovou polevou.

Ingredience pro:
1 plech
  • 400 g mletého máku
  • 250 g hrubé mouky
  • 150 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
Na vymazání a vysypání formy
  • tuk
  • mouka
Článek

Postup

Krok 1: V míse smíchejte suché ingredience a přidejte žloutky.

Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ho k makové směsi. Pak postupně přidávejte mléko a šlehejte, až vznikne trochu řidší hladké těsto. Nalejte ho na vymazaný a vysypaný plech.

Krok 3: Pečte na 200 stupňů asi 15 až 20 minut. Moučník můžete vylepšit čokoládovou, případně citronovou polevou.

Jaký recept na makovec se zabydlel u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.