Hlavní obsah

Voňavý čokoládový koláč s hruškami a bez mouky

Hodnocení:
(14)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Představte si vláčný čokoládový koláč vonící po brandy a oříšcích, který doplňují šťavnaté hrušky, a navíc neobsahuje žádnou mouku. Máte to? Tak přesně takový si upečeme s Jirkou z blogu Kitchen story!

Ingredience pro:
23 cm průměr formy
Těsto
  • 85 g másla
  • 85 g hořké čokolády
  • 1 lžíce brandy
  • 3 vejce
  • 85 g cukru krystal
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 85 g mletých lískových oříšků
  • sůl
  • 3 hrušky
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout.

Foto: Jakub Jurdič

Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni

Krok 2: Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs, a pak i kakao a najemno namleté ořechy.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

Foto: Jakub Jurdič

Během šlehání k bílkům přidejte špetku soli

Krok 4: Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.

Foto: Jakub Jurdič

Trochu oříšků si můžete dát stranou a vysypat jimi formu

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek