Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Představte si vláčný čokoládový koláč vonící po brandy a oříšcích, který doplňují šťavnaté hrušky, a navíc neobsahuje žádnou mouku. Máte to? Tak přesně takový si upečeme s Jirkou z blogu Kitchen story!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
23 cm průměr formy
Těsto
  • 85 g másla
    7
  • 85 g hořké čokolády
    7
  • 1 lžíce brandy
  • 3 ks vejce
    3
  • 85 g cukru krystal
  • 2 lžíce kakaa
  • 85 g lískových oříšků
    8
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 3 ks hrušek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout.

Foto: Jakub Jurdič

Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázniFoto: Jakub Jurdič

02.

Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs, a pak i kakao a najemno namleté ořechy.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

Foto: Jakub Jurdič

Během šlehání k bílkům přidejte špetku soliFoto: Jakub Jurdič

04.

Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.

Foto: Jakub Jurdič

Trochu oříšků si můžete dát stranou a vysypat jimi formuFoto: Jakub Jurdič

Energetická hodnota celkem pro: 23 cm průměr formy
Energie10 917,74 kJ
Bílkoviny44,1 g
Tuky168,51 g
Sacharidy215,17 g
Sůl1,53 g
SAFA60,05 g
Vláknina37,28 g
Cukry183,53 g
Související témata:

Načítám