Hlavní obsah

Příloha k masu recept: mandlové brambory

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

My v redakci máme rádi netradiční přílohy. Jednou z nich jsou mandlové brambory. Zkusíte je?

Ingredience pro:
5 porcí
  • 1/2 kg brambor
  • 1 cibule
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml šlehačky
  • 3 vejce
  • sekaná mandle
Článek

Postup

Krok 1: Brambory nakrájejte na malé kousky a vložte je do vymaštěné zapékací misky. Přidejte najemno nakrájenou cibuli (tu můžete vynechat), nasekanou petrželku, na oleji opražené nasekané mandle, vše osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti můžete přidat špetku muškátového oříšku.

Krok 2: V misce si rozmíchejte vajíčka a šlehačku, ještě krapet dosolte a zalijte brambory. Navrch můžete nasypat zbytek sekaných mandlí nebo mandle mleté a dejte zapéct do trouby. Při 180 stupních Celsia to trvá asi 25 minut. Mandlové brambory doporučujeme k pečenému kuřeti nebo třeba jehněčímu či telecímu masu.

K mandlovým bramborám bude rozhodně nejvhodnější pečené kuře s mandlovou nádivkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.