Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Přemýšlíte nad netradiční přílohou? Vyzkoušejte mandlové brambory!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 kg brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 hrst mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory nakrájejte na malé kousky a vložte je do vymaštěné zapékací misky. Přidejte najemno nakrájenou cibuli (tu můžete vynechat), nasekanou petrželku, na oleji opražené nasekané mandle, vše osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti můžete přidat špetku muškátového oříšku.

02.

V misce si rozmíchejte vajíčka a šlehačku, ještě krapet dosolte a zalijte brambory. Navrch můžete nasypat zbytek sekaných mandlí nebo mandle mleté a dejte zapéct do trouby. Při 180 stupních Celsia to trvá asi 25 minut. Mandlové brambory doporučujeme k pečenému kuřeti nebo třeba jehněčímu či telecímu masu.

K mandlovým bramborám bude rozhodně nejvhodnější pečené kuře s mandlovou nádivkou.

Související témata:

Načítám