Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Mangold se v našich kuchyních ještě tolik nezabydlel, ale až ho vyzkoušíte, nebudete litovat. Co takhle třeba ve smetanové omáčce?

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 50 ml bílého vína
    12
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 100 g smetany
    7
  • 16 listů mangoldu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 50 g špeku
  • 100 g klobásy
  • 2 ks vejce
    3
  • 3 lžíce mléka
    7
  • 150 g hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku, sůl, mléko a vejce smíchejte a těsto důkladně propracujte.

02.

Klobásku oloupejte a spolu se špekem jemně nakrájejte. Cibuli orestujte na másle. Přidejte nasekanou petrželku, promíchejte a směs nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte spolu se špekem a salámem do těsta.

03.

Opláchnuté listy mangoldu spařte vroucí vodou a ihned přelejte studenou. Vyskládejte je vedle sebe na kuchyňský papír a osušte. Poté přidejte hromádku směsi doprostřed každého listu. Okraje listů mangoldu přehněte přes náplň a listy pečlivě srolujte.

04.

Ve velké pánvi přiveďte k varu smetanu, vývar a víno. Osolte a opepřete. Rolky vložte do omáčky a vařte asi 8 minut.

Tip: Do omáčky můžete přidat 2 snítky čerstvého tymiánu a krátce ještě povařit.

Slyšíte o mangoldu prvně ale jste z jeho chutí nadšení? Vyrobit z něj můžete i lasagne.

Související témata:

Načítám