Hlavní obsah

Meghan s Harrym jsou zpět. Je co slavit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie slaví Den Britského společenství národů a královská rodina je opět pohromadě. Tedy skoro... Pár týdnů po tzv. Megxitu přiletěli z Kanady i Sussexští. Jak je přijala královna? A čím ji zklamali?

Článek

Na druhé březnové pondělí tradičně připadají oslavy Dne Britského společenství národů. A královna Alžběta II. (93) povolala z Kanady i Harryho (35) s Meghan (38), aby se zúčastnili, mimo jiné, tradiční bohoslužby ve Westminsteru.

Zatímco vloni do katedrály kráčela královna, za ní princ Charles (71) s vévodkyní Camillou (72) a za nimi William (37) s Kate (38) a Harry s Meghan, letos to bylo celé jinak. Vnuci se svými manželkami na svá místa usedli ještě dříve, než královna vstoupila do kostela. A přitom ještě dopoledne byla známa informace, že ke královskému procesí se nepřidá pouze Harry s Meghan.

Pro královnu musel být dnešek bolestivý okamžik. Vždyť právě Harry a Meghan měli být zvláštními vyslanci pro Britské společenství a utužovat dobré vztahy mezi jednotlivými státy. A to není jediná rána, kterou jí zpovykaný pár zasadil.

Foto: Profimedia.cz

Meghan na svoji poslední oficiální akci zvolila nádherné zelené šaty od Emilie Wickstead. A nutno říct, že se rozloučila skutečně na úrovni, vypadala fantasticky Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zdá se, že Kate pro návštěvu Westminsterského opatství zvolila stejné šaty jako vloni, jen s malou úpravou. Knoflíčky měla před rokem zlatéFoto: Profimedia.cz

Čím královnu zklamali? 

Tak, jak je Harry oblíbeným vnukem panovnice (mluví se o „babánkovi“), je jeho synek Archie milovaným pravnukem. Královna si jej ale příliš neužila a jestli se těšila, že si jej pomazlí nyní, má smůlu. V původním plánu bylo, že Meghan s Harrym dorazí do Anglie i s ním. Ale Meghan se ho kvůli obavě z koronaviru rozhodla nechat v Kanadě a přijeli sami. Podle bývalého tiskového tajemníka královského dvora, Dickie Arbitera (80), je toto rozhodnutí sobecké — rodina neviděla Archieho již měsíce a jeho pradědeček princ Philip (98) tu „možná už dlouho nebude“.

Foto: Profimedia.cz

Na své děti, vnoučata a pravnoučata nedají dopustit a skutečnost, že Archieho nevídají, je velmi mrzíFoto: Profimedia.cz

Rozmanitost nás dělá silnějšími

Téma letošního Dne Britského společenství je Společná budoucnost: Propojení, inovace a transformace. Harry a Meghan chtějí žít jinak a královna připomněla, jak inspirující mohou vzájemné rozdíly být, jak rozmanití lidé a země se svými tradicemi tvoří celosvětovou rodinu. A právě ta směsice tradic slouží k posílení odolnosti celého Společenství.

Královna jde sama příkladem, protože ač jí musí chování milovaného vnuka lámat srdce jako babičce, a být velmi proti srsti jako hlavě královské rodiny, dala mu volnost, aby byl on a jeho rodina šťastný.

Poprvé od Megxitu zpátky na místě činu

Dva měsíce poté, co symbolicky „odpálili bombu“ a odešli do Severní Ameriky, jsou vévoda a vévodkyně ze Sussexu zpátky na místě činu, a samozřejmě ostře sledovaní. Média i veřejnost nejvíc zajímalo, jak bude vypadat Meghan? A ona září! Rozdává uvolněně úsměvy, vypadá skvěle a s Harrym si vyměňují zamilované pohledy.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní postava v šatech od Victorie Beckham, výrazný make-up a vyladěný manžel... Meghan se vrátila ve velkém stylu! Foto: Profimedia.cz

Ve čtvrtek manžela doprovodila na předávání cen zraněným příslušníkům armády Endeavour Fund Awards, kam přišli v dešti pod jedním deštníkem a vypadali jako z filmu. V sobotu společně navštívili hudební festival Mountbatten, kde byli velmi vřele přijati.

Mezitím Harry otevřel v Silverstone muzeum spolu s britským pilotem Formule 1, Lewisem Hamiltonem (35). A Meghan měla svoje závazky v rámci oslav Mezinárodního dne žen. V neděli zamířili na bohoslužbu do kostela ve Windsoru, kam je přizvala královna. Z její strany šlo pravděpodobně o velmi velkorysé gesto, kterým dává Alžběta II. najevo, že jsou stále součástí rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Jako dáma v červeném zazářila na hudebním festivalu v šatech značky SafiyaaFoto: Profimedia.cz

Nevděčná Meghan mívala protekci

Rozhodnutí chránit syna je určitě pochopitelné, ale... Ono je toho prostě už moc. Meghan byla přijata do královské rodiny vřele, mluvilo se až o zvýhodnění. Královna ji pozvala na rodinné Vánoce v době, kdy byli s Harrym teprve zasnoubení, a o rok později přizvala dokonce její matku. Přitom na tuto akci bývali zvaní jen členové rodiny a jejich manželé či manželky.

Akceptovala afroamerického kněze na jejich svatbě. Nikdo se nepozastavil nad tím, že na svatbě princezny Eugenie (29) strhli pozornost na sebe, když oznámili, že čekají miminko. A velmi soukromé křtiny Archieho a tajnosti okolo kmotrů už snad nikoho nepřekvapily. Přesto měla Meghan stále pocit, že se nikdo nezajímá o její pocity a cítila se víc a víc pod tlakem. Její muž se začal obávat o její zdraví a rozhodl se pro radikální řez.

Od 1. dubna začíná nová éra a my jsme moc zvědaví, jak se bude rebelskému páru bez výhod a titulu žít.

Foto: Profimedia.cz

Jak bude situace vypadat od dubna? Kde se nakonec usadí a jak se budou živit? Nechme se překvapit...Foto: Profimedia.cz

Královna se snaží celou situaci ustát s grácií. Co by asi na rozcházející se cesty svých synů řekla Diana?

Reklama

Načítám