Hlavní obsah
3,3
(21)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Med má mnoho využití, považujeme ho za všelék a tudíž je ideální v chřipkovém období. Takový medovník bychom tedy mohli považovat za zdravé mlsání.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 medovník
Těsto
  • 165 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 ks vejce
  • 1 dl mléka
Krém
  • 1/2 l mléka
  • 6 lžic krupičky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 plechovky salka
  • 200 g másla
  • 100 g ořechů
Článek

Postup

01.

Máslo zahřejte a rozpusťte v něm med. Ručním šlehačem poté k základu přidejte postupně cukr, vejce a mouku smíchanou s jedlou sodou. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte ho trochou mléka.

02.

Těsto nalijte na dva plechy vyložené pečicím papírem, dobře rozetřete a pečte dozlatova při 160 stupních Celsia asi 6 minut. Pláty nechte vychladnout, překrojte je na půl a strany seřízněte tak, abyste ze všech plátů vytvořili stejně velké obdélníky.

03.

Z mléka a krupičky uvařte kaši, přidejte cukr, zamíchejte a nechte zchladnout. Poté přidejte půl plechovky nevařeného salka a zašlehejte máslo. Všechny čtyři pláty potřete krémem, navrstvěte je na sebe a vršek ještě posypte směsí ořechů a rozdrcených odkrojků. Nechte odpočinout asi hodinu v lednici (ideálně zabalené do potravinářské fólie) a podávejte.

A už jste zkoušeli čokoládový medovník? Upečte si ho, do druhého dne rozhodně nevydrží.

Reklama

Související témata:

Načítám