Hlavní obsah

Měsíc s food blogery: Dvě pomazánky, skvělé i jako rychlá večeře!

Foto: Eva Malúšová

I rychlá večeře na všední den může být s nápadem!

V prosinci už spíš než o běžném vaření přemýšlíte o tom, jak stihnout napéct cukroví, kde sehnat ty nejlepší dárky a co dobrého připravit ve svátky. Ale ani rychlá večeře pro běžný den nemusí být fádní!

Článek

Tento týden jsem Hanu a Kristinu z Bifé poprosila, aby pro naše čtenáře připravily nějaký rychlý recept bez vaření, který se bude hodit i na všední prosincové dny, kdy už před svátky nemáte na běžné vaření moc času. Holky připravily své oblíbené pomazánky – Kristinka z uzeného pstruha a Hana avokádovou, která je se smaženým vajíčkem bezvadná i jako zdravá snídaně. Spolu s čerstvým pečivem tak máte chutnou a vyváženou večeři za pár minut.

Foto: Eva Malúšová

Bude to dnes avokádová s vajíčkem, nebo raději pikantní s uzeným pstruhem?

Pomazánka z uzeného pstruha

Na 4 porce potřebujete: 1 uzeného pstruha, balíček žervé s pepřem (85 g), 3 kyselé okurky, 1 šalotku, lžičku křenu, lžičku plnotučné hořčice, lžíci majonézy, ½ citronu, pažitku nebo jarní cibulku, sůl, pepř

Postup: Z ryby odstraňte kůži, páteř a co nejvíce kostiček, vidličkou rozdělte na menší kousky a vmíchejte žervé. Přidejte nadrobno nasekané okurky a šalotku, křen (v lednici už určitě máte domácí naložený křen podle našeho receptu :-)), hořčici, majonézu a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete a namazané chleby ozdobte nastříhanou pažitku.

Foto: Eva Malúšová

Před konzervami dejte přednost uzené rybě vcelku

Foto: Eva Malúšová

Okurky a šalotku nakrájejte nadrobno

Foto: Eva Malúšová

Hořičici, majonézu a citronovou šťávu dejte klidně podle chuti

Avokádová pomazánka s vajíčkem

Na 4 porce potřebujete: 2 avokáda, ½ citronu, sůl, pepř, 4 vejce, olej na smažení

Postup: Zralé avokádu rozřízněte napůl, vyndejte pecku a oloupejte. V misce pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a vidličkou rozmačkejte na pomazánku. Osolte, opepřete (kdo má rád, může přidat i špetku chilli) a podávejte s volským okem, avokádo a vajíčko se k sobě chuťově výborně hodí.

Foto: Eva Malúšová

Avokádo rozmačkejte vidličkou a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou

Foto: Eva Malúšová

K avokádu se nejvíce hodí volská oka nebo ztracená vejce

Foto: Eva Malúšová

Důkaz, že na přípravu prima večeře vám stačí čtvrthodinka!

Tip: Z teplých jídel připravíte do půl hodiny třeba čočkovo-dýňové pyré s tofu nebo i klasickou jihočeskou kulajdu.

Jakou rychlovku k večeři máte nejradši vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama