Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Ani rychlá večeře pro běžný den nemusí být fádní! Co takhle pomazánka z uzeného pstruha?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks uzeného pstruha
    4
  • 85 g sýrů Žervé s pepřem
    7
  • 3 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžička křenu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
    10
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1/2 ks citronu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

Z ryby odstraňte kůži, páteř a co nejvíce kostiček, vidličkou rozdělte na menší kousky a vmíchejte žervé. Přidejte nadrobno nasekané okurky a šalotku, křen, hořčici, majonézu a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete a namazané chleby ozdobte nastříhanou pažitku.

Pokud máte doma místo pstruha lososa, nevadí, i z toho připravíte báječnou pomazánku.

Související témata:

Načítám