Hlavní obsah
3,6
(36)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nechte se unést chutí a vůní Indonésie a vykouzlete doma bleskurychle jedno z indonéských tradičních jídel. Mie goreng existuje v řadě rozmanitých obměn – od vegetariánských po kuřecí nebo hovězí. Dnes vám přinášíme variantu s krevetami.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Nudle
  • 100 g asijských nudlí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks bílé ředkve
  • 100 g čínského zelí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 120 g krevet
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička chilli omáčky sriracha
K podávání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Nudle připravte podle návodu na obalu.

02.

Mezitím si očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu. V hlubší pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte krevety z obou stran dorůžova.

03.

Přihoďte nadrobno nasekaný česnek a nechte zavonět. Pak postupně přidávejte a zprudka orestujte na měsíčky pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev, bílou ředkev a čínské zelí.

04.

Přimíchejte obě sójové omáčky, chilli omáčku sriracha a nakonec nudle. Ještě asi dvě minuty restujte, aby se všechny chutě propojily.

05.

Podávejte s čerstvým koriandrem a ozdobte plátky limety.

Máte rádi jídla inspirovaná Asií? Vyzkoušejte nudle s kuřetem a arašídovou omáčkou.

Reklama

Načítám