Hlavní obsah

Minikoblížky s jahodovou omáčkou

Hodnocení:
(27)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Koblížky milují děti i dospělí. Pochutnejte si na nich v miniverzi. Jsou z tvarohu a s omáčkou z jahod provoněnou vanilkou chutnají výtečně.

Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 250 g měkkého tvarohu polotučného
  • 3 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g hladké mouky
  • moučkový cukr na posypání
  • olej na smažení
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na omáčku
  • 500 g čerstvých jahod
  • semínka z poloviny vanilkového lusku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte tvaroh a přidejte vejce. Směs důkladně prošlehejte.

Krok 2: Vmíchejte rum, mléko a postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně prošlehejte, aby vzniklo těsto bez hrudek.

Krok 3: V hrnci rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce odebírejte kousky těsta a smažte je na oleji dozlatova. 

Krok 4: Hotové koblížky odkládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

Krok 5: Na omáčku rozmixujte jahody. Přidejte cukr, vanilku a zahřejte v rendlíku. V trošce vody rozmíchejte škrob. Přidejte do horké jahodové směsi. Krátce povařte a stáhněte z ohně. 

Krok 6: Hotové koblížky podávejte s jahodovou omáčkou. 

A co zkusit také citronové lívance bez kynutí, syrniky (ty jsou téměř bez mouky) nebo americké palačinky s javorovým sirupem

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 5. 2022

Reklama

Sdílejte článek