Hlavní obsah
2,9
(29)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Koblížky milují děti i dospělí. Pochutnejte si na nich v miniverzi. Jsou z tvarohu a s omáčkou z jahod provoněnou vanilkou chutnají výtečně.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 3 ks vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 dl oleje
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Omáčka
  • 500 g čerstvých jahod
  • 2 cm vanilkového lusku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky škrobu
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte tvaroh a přidejte vejce. Směs důkladně prošlehejte.

02.

Vmíchejte rum, mléko a postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně prošlehejte, aby vzniklo těsto bez hrudek.

03.

V hrnci rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce odebírejte kousky těsta a smažte je na oleji dozlatova. 

04.

Hotové koblížky odkládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

05.

Na omáčku rozmixujte jahody. Přidejte cukr, vanilku a zahřejte v rendlíku. V trošce vody rozmíchejte škrob. Přidejte do horké jahodové směsi. Krátce povařte a stáhněte z ohně. 

06.

Hotové koblížky podávejte s jahodovou omáčkou. 

A co zkusit také citronové lívance bez kynutí, syrniky (ty jsou téměř bez mouky) nebo americké palačinky s javorovým sirupem

Reklama

Související témata:

Načítám