Hlavní obsah

Mleté maso v čínském zelí

Hodnocení:
(1)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Upečte večeři v jednom pekáčku! Jak na to? Stačí se držet následujícího receptu na mleté maso zabalené v čínském zelí. Je lahodné!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • skořice
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • vývar
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • vroucí voda
Článek

Postup

Krok 1: Nakrájenou cibuli přidejte k masu. Promíchejte spolu se strouhankou, vejcem a kořením. Maso nechte chvíli odpočinout.

Krok 2: Mezitím rozložte do mísy jednotlivé listy zelí a přelejte je vroucí vodou, aby trochu změkly. Na každý list pak dejte hromádku masové směsi, zabalte a svažte provázkem.

Krok 3: Balíčky skládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přelejte loupanými rajčaty, podlejte trochou vývaru a dejte do trouby asi na 40 minut. V případě potřeby ještě v průběhu pečení podlejte balíčky trochou vývaru. Podávejte posypané mandlemi s pečivem.

Tip: Ke každé porci přidejte ještě kopeček zakysané smetany nebo creme fraiche. Pokud vám nevadí ušpinit ještě pánev, nechte cibuli na pánvi před přidáním k masu zesklovatět.

Vyzkoušejte i mleté maso po thajsku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek