Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Upečte večeři v jednom pekáčku! Jak na to? Stačí se držet následujícího receptu na mleté maso zabalené v čínském zelí. Je lahodné!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 špetka skořice
  • 2 špetky muškátového oříšku
    8
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 plechovka rajčat
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
  • vroucí voda
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nakrájenou cibuli přidejte k masu. Promíchejte spolu se strouhankou, vejcem a kořením. Maso nechte chvíli odpočinout.

02.

Mezitím rozložte do mísy jednotlivé listy zelí a přelejte je vroucí vodou, aby trochu změkly. Na každý list pak dejte hromádku masové směsi, zabalte a svažte provázkem.

03.

Balíčky skládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přelejte loupanými rajčaty, podlejte trochou vývaru a dejte do trouby asi na 40 minut. V případě potřeby ještě v průběhu pečení podlejte balíčky trochou vývaru. Podávejte posypané mandlemi s pečivem.

Tip: Ke každé porci přidejte ještě kopeček zakysané smetany nebo creme fraiche. Pokud vám nevadí ušpinit ještě pánev, nechte cibuli na pánvi před přidáním k masu zesklovatět.

Vyzkoušejte i mleté maso po thajsku.

Související témata:

Načítám