Hlavní obsah
3,1
(270)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Když se řekne mramorovaná buchta, všichni si většinou představí klasickou třenou bábovku. Jde to ale i mnohem jednodušeji a na hluboký plech či do pekáčku. Tmavou část doporučujeme kromě kakaa ovonět i černou kávou, na mramorování postačí tvarohová náplň.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 30 ml kávy espresso
Náplň
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku mléka
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Všechny sypké ingredience na těsto promíchejte, přilijte všechny tekuté ingredience a vejce. Máte-li jen instantní kávu, přidejte jí přímo do těsta rovnou lžíci. Metlou důkladně vymíchejte hladké těsto. V jiné míse promíchejte všechny ingredience na tvarohovou náplň.

02.

Plech velký asi 40 × 50 cm (odpovídá plechu do klasické trouby) vyložte pečicím papírem a nalijte na něj rovnoměrně těsto. Na něj po lžicích nepravidelně naneste tvarohovou náplň a pak ji obráceným koncem lžíce lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování. Pečte 25 až 30 minut dozlatova.

Která buchta na plech vede u vás doma?

Reklama

Související témata:

Načítám