Hlavní obsah

Řasenka za sto nebo za tisíc?

Foto: samphoto.cz\jiunlimited

Umíte si vybrat mezi řasenkami?Foto: samphoto.cz\jiunlimited

Reklama

I ty z nás, které si nepotrpí na pravidelné hodinovky líčení, si přece jen neodepřou lesk na rty a řasenku. Kartáček s černou hmotou, jež dokáže náš kukuč změnit v sexy pohled, patří mezi takzvané „must have". Ale má cenu si za řasenku připlatit nebo nám stejnou službu udělá i výrobek za stokorunu?

Článek

Víte, že první moderní řasenka vznikla v 19. století a jejím objevitelem byl Eugen Rimmel? Že vám je toto jméno povědomé? Ano, je to tak, jedná se o zakladatele firmy, jejíž produkty patří mezi nejprodávanější a cenově dostupné. Tváří této značky se stala britská módní ikona Kate Moss.

Typy řasenek

Řasenky v zásadě dělíme na dva typy - voděodolné a nevoděodolné. Ty první zakupujeme vetšinou pro speciální příležitost, jakou je dovolená. Pokud je užíváte i „v běžném provozu", musíte patřit mezi trpělivé ženy, neboť odličování je náročnější a je zapotřebí použít speciální přípravek.

Žhavé novinky

Myslíte si, že na řasence už nejde co vylepšit? Omyl! Číslem jedna je kartáček, jehož tvar má za cíl vykouzlit požadovaný efekt. Tvar kartáčku je buď rovný, nebo zahnutý. Vybrat si můžeme silnější s hustými štětinami, které mohou být i v různých délkách a několika vrstvách pro mega objem, tenčí pro magickou délku, nebo hřebínkový kartáček, jež se ale nesetkal s pozitivním ohlasem. Řasy tolik neoddělí, jak by se zdálo, a může je i slepit do nevzhledných chuchvalců. Proto štětinky stále vedou na plné čáře.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

U řasenky je důležitý kartáček a barvivoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Barvicí hmota

Důraz musíme dát i na kvalitu mascarového roztoku. Řasenku při výběru zkontrolujte. Hmota nesmí být příliš hustá, natož aby se v ní tvořily žmolky. Doporučujeme při použití nanášecí rukojetí v nádobce příliš nekvedlat, aby se dovnitř dostalo co nejméně vzduchu a výrobek nám vydržel co nejdéle. Nejoblíbenější barvou je bezesporu černá. Pro speciální příležitost můžeme použít efektně vypadající zelenou, modrou nebo fialovou.

Jak nakupovat?

Úkolem číslo jedna všech řasenek je zvětšit objem řas, prodloužit, natočit a co nejvíce zviditelnit. Firmy se předhánějí v inovaci kartáčků a jednoduchosti nanesení, které by jedním tahem měly vykouzlit dokonalý pohled. Z reklam na nás útočí modelky, jejichž řasy dosahují astronomické délky i objemu. Kde je ale pravda? Nebudeme si nic nalhávat, cílem reklamního spotu je nalákat na co největší prodej výrobku. A modelky na nás mrkají díky vějířům nalepených umělých řas.

Má cenu šetřit?

Takže, je vážně tak velký rozdíl v tom, když si koupím řasenku za stovku nebo do ní investuji víc než tisíc korun? V síti drogerií je veliký výběr značek a ceny se pohybují v závislosti na akci od sto korun až po pět set korun. Na to, že bychom měly řasenku používat nejdéle dva až tři měsíce (mezi námi, ona nám ani déle nevydrží), je to cenové rozpětí vzásadě přijatelné. V parfumeriích ale narazíte i na výrobky dražší. Světoznámé značky si svou dekorativní kosmetiku cení v hodnotě kolem sedmi set až tisíci korun. Podle našeho průzkumu si dovolíme tvrdit, že vám velmi podobnou a přijatelnou službu udělá i lacinější řasenka. Záleží tedy jen na vás, a také na vašem pocitu. Svou favoritku si mezi obrovským výběrem určitě najdete.

Reklama

Související témata:

Načítám