Hlavní obsah
3,4
(13)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Samotná polévka se obvykle podává jako první jídlo, ale jsou i takové, které si zaslouží větší pozornost a můžete je servírovat jako hlavní chod. Třeba jako tahle mrkvová!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg mrkve
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nadrobno nakrájenou šalotku opečte na másle a pak přidejte římský kmín. Nechte ho provonět, zalejte vývarem a pak dejte do polévky nakrájenou mrkev a nastrouhaný zázvor. 

02.

Polévku vařte, dokud není mrkev zcela měkká. Potom polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo mrkev rozmačkejte. Přidejte sůl, nasekaný koriandr a podávejte.

Tip: Římský kmín je hodně specifický, buď ho lidé milují, nebo nesnášejí. Pokud patříte k té druhé polovině, nahraďte ho obyčejným, polévka tím určitě neztratí na chuti.

Mrkev je vděčná zelenina, která jde použít snad do každého pokrmu, s námi vyzkoušejte hrníčkovou bábovku či pomazánku z pečené mrkve.

Reklama

Související témata:

Načítám