Hlavní obsah

Multifunkční místnosti a motiv révy. Pojďte na návštěvu!

Foto: Václav Valný

Foto: Václav Valný

Reklama

Interiér domu na Vysočině odráží životní styl a záliby jeho obyvatel. Prolíná se jím motiv přírody a vinné révy a místnosti jsou multifunkční, aby pokryly všechna přání majitelů.

Článek

Manželé Pavel a Jana se z panelákového bytu přestěhovali do rodinného domu s dispozicí 4+kk. Nové bydlení si chtěli zařídit zcela podle sebe, v souladu se svými potřebami a zájmy. A tak se například hlavním motivem stala příroda, zejména téma vinné révy, protože oba jsou milovníci a znalci vína.

Developerský projekt

Dům typu bungalov stavěl developer, ale ještě ve fázi hrubé stavby začali majitelé spolupracovat se studiem Design v triku. „Uvědomili jsme si, jak moc pro nás byla developerská výstavba limitující. Bez spolupráce s designérkami bychom splnění všech našich představ a požadavků na nové bydlení nezvládli. Díky nim ale všechno dopadlo skvěle,“ pochvalují si.

Že to zpočátku byla dřina, potvrzují i designérky Martina Lessnerová a Lucia Šedivá: „Nebylo možné měnit dispozici, a i drobná změna představovala problém, někdy se bojovalo o každou zásuvku. Navíc jsme se musely držet dané nabídky podlah, dveří, obkladů a dlažeb.“ (Která podlaha se kam hodí?)

Multifunkční místnosti

Majitelé měli spoustu přání, která měl jejich nový dům splnit, proto designérky většinu místností navrhly tak, aby zastávaly více funkcí. Například šatna je spojená s pracovnou, technická místnost s prádelnou a velkou vinotékou a pokoj pro hosty s relaxační částí s infrasaunou, kterou je v případě potřeby možné oddělit lehkou záclonou.

Foto: Václav Valný

V jedné z místností je šatna spojená s domácí pracovnou. Vliesové tapety jsou z kolekce Geonature od firmy Eijffinger (Vavex, 1829 Kč/role)Foto: Václav Valný

Vášnivý akvarista

Pan Pavel je také vášnivým chovatelem rybiček, takže bylo potřeba vyřešit umístění velkého akvária. „Vyhrál nápad, že bude stát ve spojovací chodbě, která prochází celým domem. Je to úžasný a netradiční uvítací prvek, každý kolem něj musí projít. A protože jsme věděly, že když majitel přijde z práce, vedou jeho první kroky právě k rybičkám, vymyslely jsme u akvária i sezení,“ popisuje Martina Lessnerová. A tak vzniklo sezení na trámu, které nijak nenarušuje už tak omezenou šířku chodby. Ta je se svými 145 centimetry poměrně úzká.

Nábytek na míru i z řetězců

Většina nábytku je vyrobena na míru z lamina, které je výborné na údržbu, stěny zdobí tapety či výmalba. V koupelně je umístěná omyvatelná tapeta s motivem břečťanu. „Při návrhu pracovny a pokoje pro hosty jsme volily nábytek typový. Šlo jednak o úsporu času s dodáním nábytku, ale i o úsporu nákladů celkové realizace. I když jsou oba pokoje vybavené nábytkem z IKEA, díky dopracovaným detailům od truhláře to vůbec není patrné,“ vysvětlují designérky. (Podívejte se na koupelny slavných: Kdo je minimalista a kdo sází na luxus?)

Foto: Václav Valný

Dominantou hlavní obytné místnosti je jídelní stůl s židlemi, které jsou pohodlné i pro delší sezení. Nad ním jsou lustry ve tvaru vinných sudů (Tindori zn. Eglo, 3390 Kč)Foto: Václav Valný

Stůl jako místo setkání 

Interiér měl působit vzdušně, proto je například v obývacím pokoji jen to nejzákladnější a dominantou se stal jídelní stůl. „U stolu se setkáváme s přáteli, proto jsme chtěli, aby byl opravdu velký a aby kolem něj byly pohodlné židle,“ dodává pan Pavel.

Dřez v kuchyni je na přání paní domu umístěný tak, aby odtud byl výhled do zahrady. A paní Jana si pochvaluje i vychytané tajné dveře do spíže, které vypadají jako dveře skříně a díky své nenápadnosti neruší celistvost interiéru.

Usínání u krbu

Ložnice není zrovna velká, proto jsou v ní jen nízké komody. Opticky ji zvětšila atypicky umístěná zrcadla. K ukládání oblečení pak slouží šatna v sousední místnosti. „Designérky nám na stěnu proti posteli navrhly krb na biolíh, což by nás určitě nenapadlo. Jsem za to moc ráda, nádherně se u něj usíná,“ pochvaluje si paní majitelka.

Foto: Václav Valný

Na stěně proti posteli je krb na biolíh, který si majitelé velmi pochvalujíFoto: Václav Valný

Vizitka studia

Studio Design v triku založily Lucia Šedivá a Martina Lessnerová v roce 2015. Nabízí řešení prostoru od počátečního nápadu a prvních skic přes grafický návrh až po konečnou realizaci. Obě mají rády jednoduchý a funkční styl, který jde ruku v ruce s ergonomií a estetikou. Důležité je, aby se v interiéru odrážela osobnost a životní styl jeho obyvatel. Více na www.detriko.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám