Hlavní obsah

Na první pohled chlap katastrofa? Třeba to nebude tak horké!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Mamánek, nepraktický poeta nebo známá firma? Že s takovými typy nemá cenu ztrácet čas a snažit se budovat vztah? A co takhle nemít předsudky a podívat se na to, co můžete vztahem s chlapem „katastrofou“ získat?

Článek

Když se hlavní hrdinka milostného románu zamiluje do populárního děvkaře a nakonec jsou spolu šťastní až do smrti, tak prskáte a myslíte si něco o fikci a nereálnosti literárního díla? Co když ale nejste fér a přelétavec jen čekal na tu pravou? Mnohdy máme tendenci odsoudit muže ještě dříve, než ho stihneme poznat. A to jen proto, že ho někdo zařadil do škatulky, na které ulpěla vizitka „ruce od něj pryč“. A i když rozhodně není na škodu být obezřetné, nezavírejte dveře předčasně. V  těchto mužích je totiž něco, co jiným chybí.

1. Maminčin mazánek

Muž, jehož vychovala starostlivá a pečující matka, bývá uváděn jako typický příklad muže, od kterého se mají ženy držet dál. Bude rozmazlený, maminku adorující, nesamostatný, ale sebejistý až běda? To je dost dobře možné.

Ale pak jsou tu ti, kteří jsou díky hezkému vztahu s matkou velmi vnímaví k ženám, galantní a o sebe pečující, protože maminka jim byla na blízku a řádně je vychovala. Kromě toho, že se obáváte mamánka, máte strach i z tchyně, která jej nepustí z dohledu? Nemusí tomu tak být, můžete získat báječného spojence ve chvílích, kdy si s ním nebudete vědět rady.

Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock.com

Proč by partnerův hezký vztah s matkou měl znamenat, že je nepoužitelný pro vztah?Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock.com

2. Víc rozumí nulám a jedničkám

O ajťácích a počítačových expertech se říká, že jsou v životě nepoužitelní, moc si nerozumí s módou a bývají mimo realitu. Jsou to introverti, často nesmělí a v komunikaci s něžným pohlavím nezkušení.

Zároveň jsou ale chytří a umí naslouchat. Mohlo by se zdát, že každý problém analyzují až na molekuly a všechno jim trvá, ale až budete potřebovat nahlédnout obtížnou životní situaci komplexněji, jejich přístup oceníte. Kromě toho mají často zajímavé koníčky  a umí vydělat peníze.

3. Známá firma

Každý to ví. Libový frajírek, co neumí makat a živí ho tátovy prachy. Navíc má dluhy, říkala Máňa. Na toho určitě nebude spolehnutí. Zamilovala jste se do známé firmy, do chlapíka, kterého pověst předchází a nejedná se zrovna o komplimenty? Srdce plesá, ale hlava je proti a bojí se zklamání?

Dejte mu šanci a pro jednou zapomeňte že „na každém šprochu pravdy trochu“. Pokud se k vám chová hezky a jediný důvod vaší nedůvěřivosti jsou drby, tak by bylo fér dát mu šanci. Má kontakty, je společenský, nebude s ním nuda. A třeba je všechno úplně jinak...

4. Otočí se za každou sukní

Chlapík, který bude dlouho počítat, než dospěje ke konečnému počtu svých sexuálních partnerek, se opravdu jako princ na bílém koni nezdá. Ale co když ještě nenašel tu pravou? Divoké období si prožil kde kdo a pokud za sebou nezanechal desítky zlomených srdcí nebo nemanželských dětí, není třeba jej hned zatracovat.

Možná právě tu pravou našel a jste jí vy. Jestli vás to zajímá, klidně se na sexuální minulost zeptejte, ale páčit to z něj za každou cenu rozhodně nemusíte. Nebudete sice jeho první, ale třeba budete ta poslední, které věnuje kromě bombastického postelového zážitku i svoje srdce.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Vykašlete se na drby a dejte tomu frajerovi šanci. Třeba romány nelžou a jenom dosud nenašel tu pravouFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

5. Přespříliš aktivní sportovec

Chodí spát v cyklistickém dresu a vy máte pocit, že jste u svého sportovce na žebříčku důležitosti až po kole, tretrách a proteinových nápojích? Nic se nesmí přehánět, to je jasné. Čas, kdy se váš drahý věnuje svým koníčkům, by neměl dramaticky převyšovat čas společný.

Ale chlap, který sportuje a je pro něco zapálený, je určitě lepší partie než lenoch, kterého musíte přemlouvat i na procházku kolem domu a který vám nedá vlastní prostor. Nechte se partnerem inspirovat ke sportu, vyrazte s ním nebo si udělejte svůj program. Vězte, že tito muži se často v minulosti setkali s nepochopením partnerky a budou si vás a vaší tolerance vážit. Navíc mají vysportované tělo a výdrž, to taky není k zahození.

6. O hodně starší/mladší

Nedat šanci zajímavému muži jen kvůli tomu, že se narodil o pár let dříve nebo později než vy? To by mohla být škoda. Věkový rozdíl mezi partnery může být totiž ve vztahu obohacující.

Starší muž má životní zkušenosti, nemá potřebu se hledat a je si jistý sám sebou. Mladší partnerku si bude hýčkat a nehrozí s ním trapasy typu „mohla bys to zaplatit, ještě nemám na účtě výplatu“.

Zamilovala jste se naopak do muže mladšího? Pak se i vy máte na co těšit. Je pravděpodobné, že má váš drahý dost energie, chuť zkoušet nové věci a ještě nezapomněl flirtovat. Jako starší a zkušenější mu budete imponovat, v jeho náručí se budete cítit svěžejší a užijete si zábavu.

Dala jste šanci některému z těchto typů mužů? A víte, jak být dokonalou partnerkou?

Reklama

Související témata:

Načítám