Hlavní obsah

Na velikosti záleží! Dáte přednosti mini, nebo maxi kabelce?

Foto: Deichmann

Foto: Deichmann

Reklama

Francouzský návrhář Simon Porte Jacquemus (30) způsobil převrat ve světě kabelek, když představil kousek, do kterého neschováte ani telefon. Nepraktický trend si záhy zamiloval celý showbyznys. Jenže módní branže je plná paradoxů, a tak se kromě miniatur hřejí na výsluní i brašny XXL.

Článek

Záznamy ze světových mol přicházejí s jasným poselstvím: letošní rok nahrává extravagantním doplňkům. A protože kabelka patří mezi nepostradatelnou výbavu každé ženy, nevyhnula se drobná proměna ani tomuto odvětví. V obchodech dnes naleznete nepřeberné množství stylových tašek ve velikosti oversized nebo v jejich miniverzi. Kterým dáte přednost vy?

Co je malé, to je hezké 

Za kabelku značky Jacquemus utratíte kolem deseti tisíc korun. Okouzlila vás stejně jako mnohé celebrity, ale podobnou investici si momentálně nemůžete dovolit? Porozhlédněte se v běžných konfekcích. Stejné kousky seženete totiž za pár stovek. Roztomilé taštičky jsou pro sezonu jaro/léto vybaveny snad všemi barevnými odstíny, koncem roku se jejich pestrý vzhled ale opět trochu utlumí.

Foto: Profimedia.cz

Malé kabelky jsou momentálně dominantou módního světa. Přehlídka značky Jacquemus pro sezonu podzim-zima 2020/2021 vysílá jasný signál, že ani příští rok neopustí tento trend světla reflektorů. Zářivé odstíny budou ale nahrazeny mnohem střídmějšími barvami Foto: Profimedia.cz

Zelenkavé tóny 

Foto: Archiv firem

Zleva: Missguided (prodává Zalando), 620 Kč. Orsay, 549 KčFoto: Archiv firem

V nežném lila odstínu 

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 599 Kč. Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Neutrální barvy 

Foto: Archiv firem

Zleva: Zac Posen (prodává Zalando), 4840 Kč. Asos, 980 KčFoto: Archiv firem

Krokodýlí imitace 

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 399 Kč. Asos, 300 KčFoto: Archiv firem

Černá klasika

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango (prodává About You), 519 Kč. Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Praktické velké tašky 

Patříte mezi ženy, které sice sledují poslední trendy, ale do své skříně všechny nepustí? Milovnice praktické módy mohou zajásat: ani velké tašky totiž z žebříčku nejaktuálnějších hitů nezmizí. Hledat je můžete pod termínem shopper bag – jsou uzpůsobeny moderním dámám, které chodí do práce a po cestě domů ještě skočí na nákup. A ať už se bude jednat o nový svetr, nebo ingredience na čokoládový koláč bez mouky, maxitaška nenechá nikoho ve štychu. Všechny důležitosti spolehlivě uschová.

Foto: Profimedia.cz

Tašky v maxivelikosti představují vhodnější alternativu pro ženy, které v šatníku upřednostňují pohodlí a praktičnost. I takové kousky uvedli světoznámí návrháři ve svých kolekcích pro sezonu jaro-léto 2020. Můžete je obdivovat například u značky Lanvin (snímek vlevo), značka Missoni (snímek vpravo) je zařadila i do řady pro podzim-zimu 2020Foto: Profimedia.cz

V tmavém provedení

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 4595 Kč. C&A, 598 KčFoto: Archiv firem

Béžová verze

Foto: Archiv firem

Zleva: Patrizia Pepe (prodává Eobuv), 5119 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), info o ceně v prodejněFoto: Archiv firem

Se zvířecím vzorem

Foto: Archiv firem

Zleva: River Island (prodává Zalando), 960 Kč. Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Zaplétané

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3995 Kč. H&M, 999 KčFoto: Archiv firem

Ve sportovním stylu  

Foto: Archiv firem

Zleva: Xiss (prodává Different), 1850 Kč. Kipling, 3490 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám