Hlavní obsah

Nebezpečná rozkoš aneb Největší nástrahy sexu ve sprše

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Reklama

Může to být smyslné, vzrušující a nevšední. Láká vás mazlení pod proudem vody a rádi si zchladíte svá rozžhavená těla? Tak to si ve sprše dejte pozor na všechny možné nástrahy! Co všechno vám hrozí a proč je milování na tomto místě tak rizikové?

Článek

Britská spisovatelka a sexuální poradkyně Linda Sonntag popisuje, že pro většinu mužů i žen jsou sexuální radovánky a sprchy něčím, co již od školních let v jejich mysli patří k sobě. Svůdnost všeho, co souvisí se sprchováním, se začne poprvé projevovat po hodinách tělocviku v období dospívání. Tehdy chlapci a děvčata začnou i přes počáteční nesmělost pozorovat svá nahá těla se vzrůstající zvědavostí a navzájem porovnávat stupeň pohlavní vyspělosti. V dospělosti je zase možné pro sexuální styk nalézt ve sprchách nejpřirozenější útočiště. S tím nelze než souhlasit.

Na druhou stranu vášnivé vyobrazení sexu ve sprchách, aspoň co se týče filmů, dává většině lidí představu o tom, že se jedná o naprosto běžnou, každodenní záležitost. Nic proti tomu, sprchový kout skutečně pomáhá povzbuzovat fantazie a rozvíjet sexualitu, existuje však několik důvodů, proč se jedná spíš o svátečnější záležitost – navíc s riziky. Jakými? Tady je jejich seznam!

Kluzná podlaha

Všichni vědí, že kluzká a vlhká místa nahrávají nehodám – a sprcha je jedním z nich. Oba partneři proto musí mít na paměti několik bezpečnostních opatření, a to ještě před tím, než se vrhnou do víru sexuálních radovánek. Protiskluzová podložka před sprchovým koutem a ideálně i v něm by měla být samozřejmostí. Ač se to možná nezdá, investice několika korun dokáže zabránit otřesům a bolestivým pádům, které by mohly způsobit zlomení nebo vážné zranění rukou a nohou.

Foto: Chris Collins, Shutterstock.com

Pozor na kluzkou podlahu!Foto: Chris Collins, Shutterstock.com

Pochybná ochrana proti otěhotnění

Kondomy jsou skvělé. Výrobci uvádějí, že se jejich spolehlivost pohybuje na hranici 98 procent. Ovšem pokud se používají správně. To znamená jeden kondom, jedno použití, zkontrolovaná doba expirace, žádné protržení ostrým předmětem. To všechno je moc hezké, ale při sexu ve sprše je jistější, když si milenecký pár užije, aniž by použil všechna ta mýdla, šampony, sprchové gely a další kosmetické výrobky. Nikdo nikdy totiž neprovedl žádné testy, které by zjistily, zda kondomy vydrží nápor hygienických a kosmetických prostředků smíchaných s horkou vodou.

Snížená schopnost lubrikace

Mazlení pod proudem vody může být zvlášť pro ženy velmi nepohodlné, protože voda odplavuje přirozené poševní sekrety. Kvůli jejich absenci se sex často stává bolestivým a nepříjemným. Udává se, že si na tento nešvar stěžují hlavně ty ženy, které se rozhodly pro užívání antikoncepčních pilulek. Je proto vhodné používat lubrikační gel, který zvyšuje kluznost a tím pádem snižuje riziko drobných poranění. Vhodný je v tomto případě vodě odolný, ideálně na bázi silikonu. (Nepoužívejte prostředek na bázi vody, protože voda jej může snadno vypláchnout.)

Nevalná (celková) bezpečnost

Kluzká podlaha nebo suchý klín nejsou to jediné, co je považováno za nevýhody sexu ve sprše. Takové hrátky jsou nebezpečné i z jiného úhlu. Jako opora totiž dost často slouží stěna sprchového koutu. Budiž. Jenže občas se stává, že se jeden či druhý ve víru vášně nechá unést, a v nouzi se přidrží sprchového závěsu, poličky na koupelnovou kosmetiku či jiných doplňků a přihrádek. Riziko úrazu se tak oproti ložnici dost zvyšuje. Taky je vyžadována ohebnost a cit pro akrobacii. Stísněné prostory jsou sice jako dělané pro experimentování, jenže jak je známo, i milostné pokusy někdy dost bolí…

A jak to máte vy? Milujete sex ve sprše?

Reklama

Načítám