Hlavní obsah

Nejčastější březnové slevy? Pro zahradníky a pěstitele krásy

Foto: VGstockstudio

Foto: VGstockstudio

Reklama

Co bude nejvýhodnější koupit v březnu? Nahlédli jsme do statistik slev a máme dobré zprávy pro všechny milovníky práce na zahrádce, stejně jako ženy, které touží po zdravých vlasech a krásném účesu.

Článek

Co se slev týká, dal by se březen nazvat „měsícem klidu“. „Je to období, kdy se po oslavách svatého Valentýna obchodníci připravují na Velikonoce – bude se péct a chystají se oslavy, tudíž bude zájem hlavně o klasický velikonoční sortiment. Podívali jsme se do dlouhodobých statistik a našli dva druhy nejčastěji a nejvíc zlevněného březnového zboží: jde o zahradní nářadí a pomocníky pro pěstování rostlin a o vlasovou kosmetiku,“ říká Petr Miklík ze srovnávače cen a slev Kupi.cz. A na čem konkrétně byste právě teď mohli výrazně ušetřit?

Slevy pomocníků na zahradu

Jaro už se chystá – a vy byste měli být nachystaní s ním. A březnové slevy vám k tomu krásně pomohou. Právě před začátkem sezony je zvýšený zájem o zahradní pomocníky a obchodníci na to reagují.

„Zájem spotřebitelů je daný hlavně aktuálním počasím – pokud je ještě zima, pak se odsouvá, ale jakmile se začne oteplovat jako letos, pak je to hned znát na návštěvnosti prodejen i nákupech,“ říká Jan Libánský z firmy Hecht. To se většinou o nové vybavení začnou starat i ti, kteří to opomenuli v povánočních slevách, kdy je v nabídce většinou zahradní technika: sekačky, kultivátory a řetězové pily. „Další větší slevové nebo spíš výprodejové akce se dají čekat v září, ale už nejsou tak intenzivní jako právě v březnu,“ upřesňuje Petr Miklík.

Zlevněné zahradnické potřeby

Nejčastěji jsou v akci zahradnické nůžky – jejich cena většinou klesá o zhruba 17 procent. Průměrná akční cena ve slevě je letos kolem 94 Kč. Zajímavé je, že loni to bylo 99 Kč a v roce 2017 jste je mohli koupit za 69 Kč. Největší slevu – a to skoro čtvrtinu – má zahradní lopatka. Se slevou 23 % ji koupíte za 42 korun. Ocení ji nejen lidé, kteří zahradničí ve velkém, ale i balkonoví a parapetoví pěstitelé.

Ve slevách se často objevuje i další nářadí vhodné pro práci na zahradě. Lopatu pořídíte v akci za 135 a rýč za 184 korun. Pro zajímavost – akční cena lopaty byla loni 150 Kč a v roce 2017 skoro srovnatelná s tou letošní, tedy 131 Kč. Díky akční slevě 19 % se vyplatí koupit i obloukovou pilu – dáte za ni 125 Kč.

Foto: emin kuliyev, Shutterstock.com

Březnové slevy nahrávají všem, kteří se těší na práci na zahrádceFoto: emin kuliyev, Shutterstock.com

Vlasová kosmetika v akci

Že je zimní období náročné pro vlasy, kterým vadí mráz a častější nošení pokrývky hlavy, asi dobře víte. A evidentně to vědí i obchodníci, protože sotva vám jarní větřík načechrá účes, už vás lákají k jejich údržbě a vylepšení právě častými slevami na vlasovou kosmetiku – šampony, laky na vlasy a barvy.

Slevy na šampony

Ušetřit přitom můžete i přes třicet procent, jako tomu je u šamponu Schauma Schwarzkopf, který lze v 400ml balení koupit za 49,90 Kč, což je o 38 % méně než obvykle. V 250ml balení pak vyjde ve slevě na 44,90 Kč, sleva oproti běžné ceně je 31 %, a to je právě i výše průměrného zlevnění.

Laciněji pořídíte také šampon Pantene (250 ml). Běžně stojí 77,40 Kč a nejvýhodnější březnová cena je 89,88 Kč za dvě balení. Při nákupu šamponu proti lupům Head & Shoulders (400 ml) můžete uspořit 31 % (normální cena je 125 Kč ), v aktuálních akcích ho nabízejí za 89,91 Kč. Kdybyste nahlédli do statistik slev za poslední roky, pak loni byla jeho průměrná akční cena 86,78 a v roce 2017 92,40 Kč.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Máte pocit, že by si vaše vlasy zasloužily po zimě pořádnou péči? Můžete s tím začít, a díky slevám na vlasovou kosmetiku dokonce ušetříteFoto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Jarní účes v novém

Máte v plánu přivítat jaro novou barvou, v níž by ani intenzivnější slunce nenašlo šedivé vlasy? Můžete využít slevy na vlasové barvy Syoss: 50ml balení běžně stojí 125,93 Kč, ale momentálně ho můžete pořídit za 99,00 korun. Průměrná cena ve slevě je ještě nižší – 92,80 Kč.

Ke krásnému účesu přispěje také lak na vlasy. Chcete si ho pořídit za příznivou cenu? Například Taft Schwarzkopf (250 ml) běžně stojí 85 Kč, ale vy ho teď můžete mít za 54 Kč, což je opravdu výhodné, protože průměrná akční cena je o dvacku vyšší.

V letácích najdete samozřejmě i další zboží, ale právě zahradnické potřeby a vlasová péče a kosmetika jsou v březnových slevách zastoupeny nejčastěji a za nejvýhodnější ceny v roce.

Jaké slevy byste v březnu ocenili vy?

Reklama

Související témata:

Načítám