Hlavní obsah

Tarotoskop na březen: Raci budou řešit lásku, Lvi vyčerpání

Foto: FXQuadro, Shutterstock.com

Foto: FXQuadro, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Zimy už bylo dost, teď je čas na sluníčko a nové začátky. Co vám přihraje do cesty měsíc březen? Pro každé znamení jsme vyložili tarotové karty a prozradíme vám to.

Článek

Kdy bude v březnu měsíc v úplňku? Den po jarní rovnodennosti, 21. března, a zářit bude ve znamení Vah. Co to znamená? V první řadě přehnanou citlivost na konflikty a hádky, které vás ve dnech kolem úplňku budou zraňovat více než jindy. A stejně tak všechny ostatní, tak pozor na to, co říkáte, ať neublížíte někomu, komu ublížit nechcete. Také si na úplňkové dny (co všechno ovlivňuje úplněk)  nenechávejte žádná velká rozhodnutí, zjistíte totiž, že se vám nebudou dělat úplně snadno. A co přinese březen právě vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Síla – 5 mečů – páže holí

Březen a přicházející jaro vám vlijí do žil novou sílu a vám se bude chtít vrhnout se do aktivního života, do sportu a pohybu. Pro Berany je sportovní vyžití velmi důležité pro jejich celkovou pohodu, tak se tomu nebraňte a jděte na to. Nenechte se odradit žádnými škarohlídy, kteří vás budou podceňovat a říkat vám, že po delší pauze už se nikdy do tempa nedostanete. Jděte do toho se svou typickou dětskou radostí a nadšením, jak se na Berany sluší a patří. Uvidíte, kolik energie a dobré nálady vám pohyb přinese.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 4 pentakly – 2 poháry – 9 holí

V poslední době jste takoví zaražení a dost strnule zalezlí ve své komfortní zóně, ze které se nechcete ani hnout – protože co je známé, to je taky pohodlné a příjemné. Přišel čas to změnit a trochu vystrčit nos z ulity. Právě v březnu máte ideální příležitost potkat lidi stejné krevní skupiny, jako jste vy, a udělat si nové přátele, se kterými si opravdu sednete. Hoďte pro jednou svou opatrnost za hlavu, zapomeňte na sebekontrolu a zdrženlivost, které vás tak svazují. Svezte se na vlně jarní euforie a mluvte s lidmi, otevřete se jim.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Býci mají šanci potkat lidi stejné krevní skupinyFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Věž – 3 pentakly – královna pentaklů

Začátek března se pro vás nebude vyvíjet zrovna pozitivně. Na hlavu se vám zhroutí váš pracovní život a najednou se nakupí i takové problémy, o kterých vás ani nenapadlo přemýšlet. Nenechte se tím zdeptat. Ano, může to být opravdu špatné, ale věřte si. Vy se zase na slunce vyhrabete. Všechno je to taková zkouška, ze které můžete vyjít jako vítězové, pokud budete věřit svým schopnostem a dovednostem a opravdu je uplatníte, jak nejlépe dokážete. Možná se váš pracovní život nadále vyvrbí jinak, než jste čekali, ale když budete pilní, dopadne to pro vás víc než dobře.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 2 poháry – eso pentaklů – Ďábel

Pro vás bude březen zejména o lásce (jak poznáte, že vám vztah vydrží na věky). Zapracujte na svém romantickém životě, ať už jste dlouhodobě zadaní, nebo někoho hledáte. Teď vám budou hvězdy hrát do karet, přišel ten pravý čas tuhle stránku vašeho života trochu rozvíjet. Řiďte se hlavně instinktem, pudy a vášněmi, tak trochu zapomeňte na rozum. V případě vztahů totiž rozumová a logická rozhodnutí leckdy nejsou na místě. Štěstí je na dosah a stačí se opravdu ponořit do vašeho nitra, abyste vykročili tou správnou nohou a byli na této rovině nějakou dobu nebývale spokojení.

Lev (23. 7. – 22. 8.) páže pentaklů – 9 pohárů – 10 holí

S přicházejícím jarem byste se měli trochu rozmazlit, věnovat se sami sobě a rozhodně si říci, že přišel čas na odpočinek. Čím dál více budete pociťovat důsledky stresu a napětí z toho, kolik práce si nakládáte. Každý má jen určitou kapacitu, dokáže jet na 200 procent jen nějakou dobu. Vy se blížíte ke svému stropu a je čas zatáhnout brzdu, začít poslouchat své tělo a věnovat se taky sami sobě. Jste teď v situaci, kdy jste si jisti sami sebou a svým postavením. Nebojte se zbrzdit a nadechnout, než zase vyrazíte dál.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Pracovití Lvi by měli v březnu trochu zpomalit a najít si čas na odpočinekFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Velekněz – Císař – páže mečů

V březnu se hodně zaměříte na výkon a vaše ambice. Osud vám do cesty přivede hned několik zajímavých osobností, které vás mohou hodně naučit a někam vás posunout, pokud se na ně naladíte a úplně se do toho položíte. Nepromeškejte tuhle příležitost se dostat dál, než jste kdy byli. Ano, bude to stát spoustu úsilí a práce, ale výsledky vás ohromí. Zahoďte na chvíli snění a čekání, obraťte se k vaší praktické části osobnosti, která vám pomůže v tuto dobu úplně nejvíce.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 5 pohárů – 2 hole – 3 meče

Březen pro vás bude poněkud komplikovaným měsícem. Hned v několika oblastech vašeho života totiž budete rozpolceni mezi tím, co říká vaše srdce a co váš rozum. Pocitově vás to potáhne jedním směrem, logicky druhým a vybrat si nebude snadné. Pravdou je, že takto těžká volba má málokdy pouze dobrý výsledek, vzejde z ní rozhodně i zklamání, protože se něčeho budete muset vzdát. Nesnažte se tuto ztrátu „přejít“, tvářit se, že to nic neznamenalo. Prožijte si i negativní emoce, jedině tak je dokážete správně zpracovat.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Vůz – královna pentaklů – 4 pentakly

S jarním počasím vstoupí do vašeho života i chuť pustit se do nových věcí, podniknout něco, co dlouho odkládáte, opravdu do něčeho investovat energii a posunout se vpřed. Vyberte si dlouho vytoužené přání a pusťte se do jeho realizace, je ideální příležitost dotáhnout to do konce (jak si správně přát, abyste dostali, co jste chtěli). Nenechte se ale zase příliš unést, stůjte nohama na zemi. Na druhé straně se nenechte ani příliš omezit starostmi a zbytečným stresováním předem. Se zdravou dávkou odvahy se váš projekt určitě vydaří – a kdyby náhodou ne, bude to rozhodně zkušenost, která se neztratí.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Štíři budou mít tendenci pustit se do něčeho, co dlouho odkládali, a to je jen dobřeFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Spravedlnost – 9 holí – královna pohárů

Březen bude měsícem, kdy budete muset tak trochu potlačit své zapálení a nadšení, které je Střelcům vlastní. S březnem přichází doba, kdy bude třeba vaší neutrality a spravedlnosti. Někdo z vašich blízkých bude nutně potřebovat vaši pomoc, váš vhled do problému, který se vás osobně dotýká. Pro jeho dobro ale budete muset odložit vlastní zájmy a do popředí postavit starost o daného blízkého. Rozhodujte se v jeho zájmu a ono se vám to vrátí: v podobě jeho vděčnosti i pomoci ve chvíli, až ji budete potřebovat zase vy.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Slunce – 3 meče – 8 pentaklů

Březen bude pro Kozorohy jako na houpačce. Chvilku bude všechno zalité sluncem a plné radosti, chvilku se zase budete utápět v bažině sebelítosti – zvláště co se vztahů týká. Nic s tím nenaděláte, některé měsíce jsou zkrátka takové. A dokud se to dobré a to špatné vyvažuje, vlastně na tom nejste zas tak příšerně. Nepodléhejte ani příliš velkému nadšení, ani smutku. Udržte rozvahu a klidnou hlavu, mějte na paměti, že věci jsou teď zkrátka malinko nestabilní. Na takových základech nic velkého nevystavíte, tak chvíli počkejte s novými začátky.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 3 meče – Velekněz – 9 pentaklů

Březen pro vás začne citovým zklamáním: někdo vám blízký, koho jste považovali za spolehlivého, vás hluboce zklame a vám bude nějakou dobu trvat, než se z toho oklepete (7 věcí, které muže bolí víc než nevěra). Abyste zase našli ztracené sebevědomí a víru „v lidstvo“, zkuste se na nějakou dobu ponořit do vlastního nitra a nejprve se harmonicky naladit tam. Teprve když budete spokojení a klidní hluboko v sobě, naleznete spokojenost i v životě. Vnitřní bohatství plodí i to vnější, takže se nejprve zbavte toho negativního v sobě, abyste mohli zase začít přitahovat pozitiva.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 2 meče – 3 pentakly – 8 pentaklů

Pro Ryby bude březen jako dělaný k získávání nových dovedností, k seberozvoji a učení se. Pokud pocítíte nutkání konečně se ponořit do studia nového jazyka, které tak dlouho odkládáte, nebo zapsat se do jakéhokoli volnočasového kurzu, poslechněte ho. Veškeré získané schopnosti se vám budou hodit. Zapomeňte na pochybnosti, svědomitě se vrhněte do práce na sobě samých a brzy zjistíte, že vás podivně uklidňuje a že se cítíte spokojenější než dlouhou dobu před tím. Soustředění na novou činnost vám pomůže i v těžších dnech.

Jak zahájíte jaro vy?

Reklama

Související témata:

Načítám