Hlavní obsah

Nejdivnější muzea: Jsou v nich lidské vlasy i výkaly

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrazy, sochy, fotografie. Tyto předměty v muzeu asi nikoho nepřekvapí. Na výstavách ovšem můžete narazit i na mnohem bizarnější věci. Tohle jsou největší podivnosti a šílenosti, které se ve světě vystavují.

Článek

Je až zarážející, za co se někteří lidé nestydí vybírat peníze. Stejně jako fakt, že ostatní jsou ochotni za to platit. Svou výstavu může mít v dnešní době kdokoli i cokoli. Tady je výběr toho nejdivnějšího.

Muzeum nejodpornějších jídel

Říká se, že se jí i očima. Proto si dobré restaurace dávají záležet na servírování, kterým chtějí navnadit chuťové pohárky. Ve francouzském městě Nantes mají za cíl přesný opak. Funguje tam totiž Disgusting Food Museum, což je v překladu Muzeum odporného jídla. K vidění i přičichnutí je tam si 80 pokrmů. Představují průřez těch nejohavnějších jídel světa. Je mezi nimi například ovčí bulva v rajčatové šťávě, pavouk  s lusky nebo malé myšky vařené ve víně. No, sliny se vám tedy rozhodně sbíhat nebudou.

Foto: Profimedia.cz

Ve Francii, zemi gurmánů, najdete muzeum odporného jídlaFoto: Profimedia.cz

Muzeum vlasů 

V malém sklepě pod obchodem s keramikou v tureckém městě Avanos se ukrývá více než 16 000 kadeří. Strop i zdi pokrývají pramínky vlasů žen, které tam někdy zavítaly, spolu s jejich adresami. Muzeum funguje už od roku 1979 a za vstup se nic neplatí. Každá návštěvnice má navíc možnost přispět novým exemplářem.

Foto: Profimedia.cz

Své vlasy tam můžete nechat i vy. Jestli najdete důvodFoto: Profimedia.cz

Muzeum instantních nudlí 

Všeobecně se ví, že Japonci dokáží být velmi extravagantní a nad některými jejich nápady zůstává lidem z jiných kultur rozum stát. V Osace vzdávají prostřednictvím muzea hold instantním nudlím, respektive nudlové polévce jménem ramen, konkrétně její instantní verzi. V tunelu instantních nudlí je k vidění sbírka pestrobarevných obalů, ale vůbec nejoblíbenější částí je z pochopitelných důvodů testovací koutek. Muzeum je oblíbené zejména mezi studenty. Vynález instantních pokrmů značně rozšířil jídelní možnosti těch chudších.

Foto: Profimedia.cz

Japonci nudle milují, tak proč jim nepostavit muzeumFoto: Profimedia.cz

Muzeum toalet

Velmi specifické muzeum má Jižní Korea. Nese název Mr. Toilet House, což je v překladu Dům pana Toalety. Budova má tvar záchodové mísy a najdete v ní všechno, co souvisí s vykonáváním velké i malé potřeby. V přilehlých zahradách si majestátně hoví velký zlatý exkrement, toaletní mísy slouží jako ozdobné květináče a lidé si pořizují veselé snímky u soch, které v podřepu vykonávají potřebu. Někteří odvážlivci neváhají kvůli fotce uchopit výkal, který se dere ven. Naštěstí jde o repliky z kovu.

Foto: Profimedia.cz

Budova má tvar toalety a je plná záchodových mís i exkrementů, naštěstí falešnýchFoto: Profimedia.cz

Muzeum rozchodů 

Své malé muzeum rozchodů má doma asi každý. Po bývalých partnerech či partnerkách vždy něco zbude, minimálně nějaké ty jizvy na duši. Pro lidi, kteří toho ovšem nemají dost a v rozchodech se vyžívají, existuje v chorvatském Záhřebu muzeum rozchodů. Návštěvníci si tam mohou prohlédnout zbytky neúspěšných milostných vztahů skutečných lidí. Jsou tam dopisy, dárky, oblečení, zásnubní prsteny nebo spodní prádlo či sexuální hračky. Zkrátka na co si vzpomenete. Citlivé duši si jistě popláčou a cynikové se alespoň od srdce zasmějí.

Foto: Profimedia.cz

K vidění je i spodní prádlo, které při rozchodu nechaly ženy u svých partnerůFoto: Profimedia.cz

Muzeum sexu 

Muzeum sexu bylo otevřeno v roce 2002 v New Yorku a jeho cílem je postihnout historii, význam a kulturu lidské sexuality. To je poměrně záslužná myšlenka. Kromě řady uměleckých děl se sexuální tématikou či vintage erotických fotografií je zde ovšem i řada bizarností. Jednou z nich je skákací hrad, který je celý tvořený obrovskými nafukovacími prsy. Takzvaní horňáci si tedy přijdou na své.

Foto: Profimedia.cz

Chce si někdo zaskákat na obřích ňadrech? Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám