Hlavní obsah

Nejlepší filmy 2019! Na jaké pecky se můžete letos těšit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nové Marvelovky, remaky kultovních kreslených filmů, ale také životopisná díla. Vypadá to, že letos se z kina jen tak nedostanete – filmaři slibují opravdu parádní podívanou. Na jaké snímky se můžete v tomto roce těšit?

Článek

Rok 2019 je rok filmu. Alespoň to tak vypadá podle chystaných premiér. Svého favorita si mezi novými snímky najde opravdu každý, ať už je milovníkem romantických komedií, komiksových adaptací či třeba starších kultovních snímků. Vybrali jsme pro vás několik filmů, které by neměly zapadnout a na které se můžete těšit.

Captain Marvel

Letošní rok přeje komiksovým ztvárněním a také superhrdinkám. Sedmého března bude mít premiéru „Captain Marvel“. Jde o vůbec první film společnosti Marvel, kde je hlavní hrdinkou žena. Carol Danvers je bývalou pilotkou, která získala super schopnosti při vesmírné nehodě. Její síla, vytrvalost a schopnost odolat jakýmkoliv jedům mají pomoci při intergalaktické válce, která bude vedena na Zemi. Hlavní roli ztvárnila Brie Larson (29). Režiséry jsou Anna Boden (42) a Ryan Fleck (42).

Jestli máte rádi tento žánr, pak si určitě nenechte ujít také „Avengers 4“, „Spider-Man: Daleko od domova“, „X-Men: Dark Phoenix“ nebo „The Joker“ (Přečtěte si více o legendární postavě Jokera).

Foto: Profimedia.cz

Hlavní roli ve filmu „Captain Marvel“ ztvární Brie Larson Foto: Profimedia.cz

Once Upon a Time in Hollywood 

Jedním z nejvíce očekávaných letošních filmů je určitě „Once Upon a Time in Hollywood“ (doslovný překlad „Tenkrát v Hollywoodu“). Natočil ho režisér Quentin Tarantino (55), který má na kontě takové kultovní filmy jako třeba „Pulp Fiction“ nebo „Nespoutaný Django“. Tentokrát se rozhodl vydat po stopách sekty Charlese Mansona (†83), která zabila mimo jiné i těhotnou herečku Sharon Tate (†26). V hlavních rolích se objeví Leonardo DiCaprio (44), Brad Pitt (55) a Margot Robbie (28). Premiéra byla původně určena na 9. srpna, podle některých informací se přesunula na 26. července.

Jestli máte rádi klasiky a kultovní bijáky, potom si určitě nenechte ujít remake hororu „Řbitov zvířátek“ podle předlohy knihy Stephena Kinga (71) anebo pokračování jeho dalšího díla o šíleném klaunovi „To: Kapitola 2“.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio si spolu zahrají ve filmu „Once Upon a Time in Hollywood“Foto: Profimedia.cz

Star Wars: Epizoda IX

Člověk by musel asi žít ve vesmíru, aby nikdy v životě neslyšel o Star Wars. Na devátý díl série si ale musí všichni fandové počkat až do konce roku. Stejně jako předchozí díl, Poslední z Jediů, i devátá epizoda s doposud neznámým názvem bude mít premiéru před Vánocemi, konkrétně 20. prosince. Objevila se otázka, co se stane s princeznou Leiou, kterou hrála Carrie Fisher (†60), jež ale na konci roku 2016 zemřela a „Poslední Jedi“ byl zároveň i jejím posledním filmem. Spekulovalo se o hologramu, ale tvůrci se nakonec rozhodli použít scény z předchozích dílů, které se nikdy nevyužily.

Foto: Profimedia.cz

Carrie Fisher ve filmu Poslední Jedi Foto: Profimedia.cz

Lví král

Jestliže jste milovali animovaný film „Lví král“, potom se vám letos určitě srdce zatetelí radostí. V létě se totiž na filmová plátna vrací po pětadvaceti letech africká zvířata v čele se Simbou, Timonem a Pumbou a mnoha dalšími. Tentokrát film nebude kreslený, ale vytvořený fotorealistickou animací. Na příběhu se nic nezmění, čekat tedy můžete pohádkové drama s odkazem na Shakespearova Hamleta, kdy mocichtivý muž zavraždí svého bratra a zbaví se synovce, aby sám mohl vládnout. Režie se ujal Jon Favreau (52), který zpracoval i „Knihu džunglí“, anebo výše zmíněné „Avengeres 4“.

„Lví král“ ale není jediným remakem slavného animovaného filmu. Na zbrusu nový kabát se těší i „Dumbo“ o nemotorném, zato kouzelném slůněti, kterého si vzal na paškál režisér Tim Burton (60). Anebo „Aladin“, kterého natočil Guy Ritchie (50). Těšit se můžete také na třetí díl úspěšného animáku „Jak vycvičit draka“ a vaše holčičky určitě ocení druhý díl „Ledového království“.

Foto: Profimedia.cz

Malý Simba v nové adaptaci filmu „Lví král“Foto: Profimedia.cz

Rocketman

Film „Bohemian Rhapsody“ měl na konci loňského roku takový úspěch, že nasadil laťku hodně vysoko a „Rocketman“ se bude muset pořádně snažit. Jde také o životopisný film, tentokrát ale o ikonickém zpěvákovi Eltonu Johnovi (71). Hlavní roli ztvárnil Taron Egerton (29) a film má pojednávat o vzestupu slavného zpěváka a skladatele. Spíše než faktický životopis to má být hlavně muzikál – nebude tedy zpívat pouze představitel Eltona Johna, ale i další herci. Zpěvák je z Tarona Egertona nadšen, líbí se mu hercovo podání jeho písní. Na samém začátku natáčení mu totiž řekl, ať se nesnaží zpívat jako on, napodobovat nelze. Jak to dopadlo, bude zřejmé 31. května. Film natočil Dexter Fletcher (52).

Na filmovém plátně se objeví i další životopisy, avšak nepůjde o umělce, ale historické osoby. „Marie, královna skotská“ bude mít u nás premiéru 7. února a „Favoritka“, film o poslední Stuartovně, královně Anně, bude mít v Česku premiéru 24. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Taron Egerton při natáčení životopisném filmu o Eltonu Johnovi Foto: Profimedia.cz

LOVení

Jste-li milovníky spíše českých filmů, i vy se máte na co těšit. Jednou z prvních komedií, navíc romantickou, je film „LOVení“. Elišce, kterou hraje Ester Geislerová (34), uteče od oltáře snoubenec a ona má strach, že napořád zůstane sama. Pomoci najít nového partnera jí má její kamarádka, která muže střídá jako boty a pro nesmělou Elišku má mnoho zaručených rad a tipů. Film natočil Karel Janák, který proslul mimo jiné i teenagerskými komediemi „Snowboarďáci“ a „Rafťáci“, ve kterých hlavní hrdinové také řeší problémy s láskou. Film by měl mít premiéru 23. března.

Možná ale oceníte mezilidské vztahy pojaté trochu vážněji, potom si nenechte ujít film „Cena za štěstí“. Původní název měl být „Děti samotářů“ a více tak odkazovat na volné pokračování slavného filmu „Samotáři“. Hlavní hrdinové jsou oproti původnímu filmu o generaci starší, ale o spletité vztahy a komplikované lásky nebude nouze ani teď. Film režírovala Olga Dabrowská (50), která je spoluautorkou scénáře právě k „Samotářům“. Film bude mít premiéru 10. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Ester Geislerová a Roman Tomeš ve filmu „LOVení“Foto: Profimedia.cz

Jaký film si letos nenecháte ujít? 

Reklama

Načítám