Hlavní obsah

Test redakce: Představujeme vám nejvoňavější sprchové gely!

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Jedním z nejvíce používaných prostředků v každé koupelně je sprchový gel. A ten musí v první řadě krásně vonět, a zároveň by neměl dráždit pokožku. Vybraly jsme proto levné i drahé gely a otestovaly je za vás!

Článek

Většina z nás jde u sprchových gelů hlavně po příjemné svěží vůni. Zajímat by vás ale mělo i jejich složení, které by mělo být co nejvíce přírodní. Jedině tak bude vaše pokožka hezky hydratovaná a nic ji nebude zbytečně dráždit. A přesně na takové jsme se zaměřily a celý leden testovaly. Jak mycí gely v různých cenových relacích obstály?

Meruňková Nivea

Foto: Archiv firmy

Nivea, Fresh Blends Apricot & Mango & Rice Milk, 300 ml, 123 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Karin:

Musím se přiznat, že ačkoliv je sprchový gel věc každodenní spotřeby, nemám při výběru příliš vysoká kritéria. Důležitá je pro mě v podstatě jen vůně a složení. Snažím se nekupovat produkty, které jsou napěchované chemikáliemi, i když to samozřejmě není vždy možné. Fresh Blends značky Nivea má 90 % ingrediencí přírodního původu a okouzlující aroma. Osvěžující tóny meruňky a manga mě po ranní sprše vždy nabudí takovou energií, že mi ani nevadí brzké vstávání. Trochu mě překvapila tužší konzistence samotného sprcháče, lahev je tedy zapotřebí vždy víc zmáčknout. To však na mé hodnocení nemá žádný vliv – i kvůli recyklovanému balení dávám za jedna.

Horské wellness Aeos

Foto: Archiv firmy

Aeos, přírodní sprchový gel s biodynamickými rostlinnými extrakty a esencí drahých kamenů, 200 ml, 1090 Kč, prodává LíčírnaFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie:

Ve chvíli, kdy na sebe nanesu sprchový gel Aeos, mám pocit, že jsem se ocitla v příjemném wellnes, v sauně, ochlazovat se chodím ven do sněhu a pozoruji při tom Alpy (Kde jsou ty časy!). Navodit takový pocit uklidnění opravdu dokáže sprchový gel, z čehož jsem byla sama překvapena. Možná za to může kombinace minerálů, která je v něm obsažena, a která má harmonizovat emoce, možná za to může rozmarýnový extrakt, který příjemně voní, ale na tom vlastně ani nezáleží. Důležitý je výsledek. Gel se navíc velice dobře aplikuje pomocí pumpičky, zběsile nepění a elegantní design krásně zapadne do vaší koupelny.

Balea se svěží aloe

Foto: Archiv firmy

Balea, veganský sprchový gel Aloe Vera bez mikroplastů, 250 ml, 30 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina:

Sprchový gel, který jsem měla možnost testovat, je velmi příjemný a moc hezky voní. Svěží vůně aloe mě ráno krásně probudila. A vzhledem k tomu, že mám především v zimě suchou pokožku, tak mi vyhovuje, že je gel hydratující. Dobře pění a není ho potřeba ani velké množství. Některé gely podle mě hůř smývají vrstvu deodorantu, ale u tohoto jsem neměla žádný problém. Za mě v dané cenové kategorii výborný produkt.

Hustý Yves Rocher

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, koncentrovaný sprchový gel Oliva, 100 ml, 119 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfredaktorka Monika:

Jsem celkem imunní vůči různým reklamním sloganům, když si na obale přečtu, že budu hezčí, hebčí či mladší, věru to nečekám. Ale tento gel mi vyrazil trumfy z ruky. Byla jsem překvapená, že skutečně stačí vymáčknout maličké množství, neboť je hodně koncentrovaný oproti konkurenci. Za mě velké plus. Stačí malá lahvička a je to, jako byste měli velkou. Méně plastů, zabere méně místa na vaně i v cestovní toaletce. Myje dobře, pění krásně, voní jako oldschoolové mýdlo z mého dětství (což je klad, nikoliv zápor) a hezky hydratuje. Chystám se proto vyzkoušet i jiné varianty. Třeba přece jen letos dojde i na nějaké to cestování.

Hroznový dieNikolai s Rieslingem

Foto: Archiv firmy

dieNikolai, biodynamický rieslingový sprchový gel, 200 ml, 450 KčFoto: Archiv firmy

Testovala editorka Klára:

Jako milovnici vína mě zaujal už název – Rieslingový sprchový gel. A ano, tohle tekuté mejdlíčko se dělá z hroznů. Firma uvádí, že je 100% bio, a týká se to i recyklovatelné lahvičky. Takže určitě něco pro lidi, kteří chtějí ze všeho nejvíc šetřit planetu. Gel krásně voní, řekla bych spíš po těžkém koření než po víně, a vůně vám pak na těle zůstane, což je fajn. Horší je vymačkávání, musíte vynaložit poměrně dost síly, a samozřejmě cena. Čtyři sta pade za sprcháč je na mě trochu moc.

Povzbuzující Hands On Veggies

Foto: Archiv firmy

Hands On Veggies, energizující sprchový gel Mrkev & Ylang Ylang, 150 ml, 210 Kč, prodává e-shop Ze ZeměFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka:

Co mě u sprchového gelu nejvíc zajímá, je samozřejmě vůně. Potom se koukám, zda-li má i nějaké zajímavé přívlastky, jako třeba uklidňující, nebo naopak povzbuzující. A gel, který jsem testovala, má být právě povzbuzující. Kombinace mrkve, ylang ylang, pomeranče a zázvoru je pronikavá a opravdu energická. Sama bych po ní nesáhla, ale zamilovala jsem se hned při prvním použití. Gel má olejovou texturu a přijde mi, že pokožku opravdu hezky opečuje. Je to asi i díky tomu, že složení obsahuje lactobacily, které pokožku vyživují.

Whamisa pro celou rodinu

Foto: Archiv firmy

Whamisa, bio tělový sprchový gel s citrusovou vůní, 510 ml, 1005 Kč, prodává Pure DistrictFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla:

Sprchové gely používám dost sporadicky, neboť často ve sprše využiju spíše šampon, peeling či holicí pěnu, takže se těmito prostředky umyju následně celá. Sprchový gel od značky Whamisa mě však donutil, abych ho používala mnohem častěji. Jeho příjemná svěží citrusová vůně, která mi silně připomíná ledový broskvový čaj, mě vždy příjemně vzpruží. Navíc je gel velmi jemný a také jemně pění, což je pro mě zcela vyhovující. Velké plus je rovněž obří balení s praktickou pumpičkou, které tak využije celá rodina.

Energii vám dodají také éterické oleje!

Reklama

Související témata:

Načítám