Hlavní obsah

Co vás dostane do varu? Představujte si samy sebe v náručí jiného či erotické hrátky ve třech

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální fantazie jsou tu od toho, aby vás vzrušovaly a dostávaly do víru vášně. Vůbec nic nestojí a mají tu výhodu, že jsou jen a jen vaše. Nikdo vám je nemůže vzít nebo vám do nich mluvit. Můžete se s nimi ale i svěřit partnerovi, čímž se váš sex dostane ještě na vyšší úroveň.

Článek

Vedete spokojený sexuální život, svého partnera milujete a navzájem se bez problémů dokážete uspokojit. Občas ale do vašich myšlenek zabrousí i touha po něčem novém a nepoznaném… Třeba vyměnit oblíbenou polohu za něco neokoukaného a exotičtějšího - například za hru na paní a otroka nebo natočení vlastního pornofilmu, v němž si užíváte se třemi muži najednou. I takové představy jsou přirozeným projevem lidské sexuality a zkrátka k ní patří. Myšlenkou či fantazií ještě nikdo nikomu neublížil.

Silné afrodiziakum

Naprostá většina psychologů i sexuologů se shoduje, že erotické představy jsou vlastně velmi zdravé a pomáhají nám nejen se vzrušit, ale zároveň lépe definovat vlastní sexualitu a touhy. Někdo díky nim utíká od stereotypu nebo si vytváří svůj tajný svět, v němž si splní sen být dominantní, řídit a ovládat partnera podle svého, když se mu to v reálu nedaří. A právě pomyšlení na danou scénu mnohé velmi vzrušuje. Svět fantazií je velmi mocný, je afrodiziakem, kterého by byla velká škoda se vzdát.

Chceme se líbit

Americký sexuolog Justin J. Lehmiller se pro web Psychology Today dokonce vyjádřil, že sexuální představy o nás vypovídají mnohem víc, než tušíme. Odvolává se přitom na výzkum, který provedl na 4 175 respondentech. Zjistil například, že až 89 % dotazovaných osob snilo alespoň jednou o skupinovém sexu, což prý není ani zdaleka projevem exhibicionismu, ale spíše touhou po uznání a potvrzení o vlastní sexuální atraktivitě.

To podle Lehmillera dává smysl, protože pokud alespoň ve svých představách dokážete uspokojit více partnerů najednou, potvrzujete si tím, že jste v sexu mimořádně zdatní a pro druhé silně žádoucí. Stejně tak pokud toužíte po romantických gestech či nekonečném mazlení, bude za tím nejspíš touha po intimitě a navázání silnějšího emočního pouta s partnerem.

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Sníte o hromadném sexu? Nestyďte se za to! Podobné představy přepadnou alespoň občas téměř každého Foto: dotshock, Shutterstock.com

Touha po násilí a ráznějších praktikách

Vidíte svého partnera, jak vám svazuje ruce, trhá z vás oblečení a s trochou agresivity vás bude mít pár hodin zcela ve své moci… Žádná žena nechce být doopravdy sexuálně zneužita, ale jak upozorňuje Justin J. Lehmiller, představy o BDSM praktikách nám pomáhají se lépe soustředit na tady a teď a jsou i poznáním o tom, jak moc máme, či nemáme svůj život pod kontrolou. Zároveň pomáhají prožít alespoň v duchu jakousi nebezpečnou hru, na kterou má málokdo ve skutečném životě odvahu. A tak si ji plní alespoň v představách. Protože ví, že situace jej nikterak neohrožuje a je to prostě jen sexy.

Víš, co bych chtěla?

Odvahu svěřit se se svými představami partnerovi rozhodně nemá každý, ale pokud ji v sobě najdete, může to váš sexuální život hodně obohatit. I když se pochopitelně s vašimi tužbami ztotožňovat nemusí, příjemně překvapit ho může vaše iniciativa a přání experimentovat. Povyprávějte mu svůj smyšlený příběh a co vás na něm tak vzrušuje. Pokud svého drahého nadchnete, máte velkou naději, že vaši odvahu ocení. Sdílení erotických snů posiluje intimitu mezi partnery a dokáže dokonce zažehnout jiskru i tam, kde vztah pomalu vychládá nebo vychladl docela.

Realita versus sen

Připravte se však na to, že pokud se pokusíte převést své sny ve skutečnost, můžete být i trošku zklamaní, že vše nebude probíhat podle toho, jak jste si to vysnili. Realita bývá opravdu jiná než sny. Můžete snadno zjistit, že na celé věci vás nejvíce vzrušovala pouze myšlenka na provedení. Když už se s partnerem domluvíte, že si nějakou tu hru zahrajete, neupínejte se příliš na své osobní a přesné scénáře. Mnohdy se realitě nemohou přiblížit ani zdaleka! A nestyďte se. Mluvte před partnerem bez obalu. O čem totiž neví, to vám nemůže splnit…

Načítám