Hlavní obsah

Mužské sexuální fantazie

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sexuální fantazie a tajné touhy má skoro každý. Je ale velký rozdíl v tom, o čem sní ženy, a o čem muži. Víte, po čem nejspíš touží váš partner? Tohle jsou ty nejběžnější mužské sexuální fantazie.

Článek

Podle britské expertky na vztahy a sex Tracey Cox, která se odvolává na nejrůznější studie a průzkumy, má alespoň nějaké sexuální fantazie až 96 % lidí. Ženy a muži si ale rozhodně nepředstavují to samé.

Základní rozdíly

Ženy si prý sní sexy příběh. Jejich sexuální fantazie vypadají, jakoby si přehrávaly erotický film – jejich představy mají děj, promyšlený scénář, vývoj, který graduje, a končí sexem. Pánové to mají jinak, nepřehrávají si film, ale dívají se na fotku. Na ní je nahé tělo, prsa, zadek, určitá milostná poloha. „A vidí to do naprostých detailů, ženy cítí spíš ten prožitek,“ tvrdí Tracey Cox pro britský magazín Daily Mail.

Navíc muži sní o reálných ženách, velmi často o těch, které znají. „Potřebují mít pocit, že jejich sny by se mohly stát skutečností. Proto, a to si nedělám legraci, je nejčastěji hlavní hvězdou jejich sexuálních fantazií jejich partnerka, vedle níž každý večer usínají,“ dodává Tracey Cox s tím, že v průzkumu se k tomu přiznalo devět z deseti mužů.

O čem přesně ale muži sní? Tohle jsou jejich nejčastější fantazie.

Trojka

Není snad muž, který by alespoň někdy nesnil o sexu ve třech. Mužská logika v tom totiž nehledá moc složitostí – sex s jednou ženou je skvělý, takže sex se dvěma musí být dvakrát tak úžasný. Fantazírují o tom, jak obě ženy svými postelovými výkony přivádí k jednomu orgasmu za druhým, užívají si ten pocit mužství. „A opět platí, že s největší pravděpodobností jste jednou z těch dvou žen vy, jeho partnerka. A s vámi tam je žena, kterou také zná. Nejspíš vaše dobrá kamarádka,“ říká Tracey Cox.

Že by ale opravdu chtěli muži tuhle fantazii přeměnit v realitu, toho se asi bát nemusíte. Většina má totiž ve skutečnosti obavy, že by to nezvládli, takže si vystačí jen s neškodným sněním.

Sado-maso fantazie

Téma dominance a submisivity a trochy fyzického násilí se v mužských fantaziích objevují velmi často. A kupodivu pánové nesní ani tak o roli dominantního samce, jako o pravém opaku. „Představují si dominantní partnerku, která převezme veškerou kontrolu nad milostnými hrátkami, ovládne je. Pořád totiž platí jakési společenské nastavení, že iniciátorem sexu by měl být muž, takže pro pány je poměrně vzrušující, když si to alespoň ve svých představách obrátí,“ upřesňuje Tracey Cox.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Jinde by vám nikdy neublížil, ale v ložnici si na násilí hraje rád. Můžete ale naplácat i vy jemuFoto: nd3000, Shutterstock.com

Anální sex

Pozor, v hlavní roli jeho představ není vaše pozadí (či pozadí jiné ženy), ale to jeho. Nechce pronikat on do vás, představuje si, jak někdo nebo něco proniká do něj.  „Rozhodně to neznačí sklony k homosexualitě, ale konečník je plný nervových zakončení a řada mužů jednoduše touží tohle neprobádané území prozkoumat. Ale stydí se to říct nahlas,“ říká Tracey Cox.

Sledovat, jak máte sex s jiným mužem

„Až 58 procent ženatých mužů se přiznalo, že je vzrušuje představa, jak sledují svou manželku při sexu s jiným mužem,“ říká Tracey Cox. Ale nejde o nevěru, jde o sex, s nímž dali souhlas.

Proč? Jedna teorie mluví o tom, že jde o erotizaci celkem běžného mužského strachu z toho, že jim bude žena nevěrná. Je to jakýsi obranný mechanismus, kdy si muži promění obavy v sexuální vzrušení. „Psychologové ale mluví o tom, že jde vlastně o symbol úspěchu a nadvlády nad jinými muži. Protože oni mají ženu, po níž jiní touží, a oni jim ji blahosklonně půjčí,“ dodává Tracey Cox.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Přes polovinu mužů vzrušuje představa vlastní manželky souložící s jiným mužemFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Sledování jiných lidí při sexu

V každém je trocha toho voyerismu. Koneckonců, kdo z vás by přestal sledovat souložící pár, kdyby měl jistotu, že při tom nebude přistižen.

Můžete samozřejmě sledovat porno, ale realita je vždycky o něco víc vzrušující. „Navíc u mužů to funguje i jako zvedač sebevědomí. Sledovat jiného muže při sexu dává prostor pro úvahy o tom, jak oni sami by to určitě udělali líp, jak by dokázali ženu líp uspokojit,“ upřesňuje Tracey Cox.

Být sveden starší atraktivní ženou

Začalo to jeho hezkou učitelkou, která ho přivedla k prvnímu mokrému snu, a pokračuje to i v dospělosti. Mnoho mužů v určité fázi života sní o tom, jak ho svede výrazně starší atraktivní žena. Nejčastěji to platí pro muže do asi 45 let, kteří takto sní o sexy šedesátnicích.

Mají pocit, že věk je v tomto případě zárukou kvality, dostatku sexuálních zkušeností. Tyhle ženy se v jejich představách nebojí ničeho, žádná praktika jim není cizí. „Navíc se vracíme i ke snům o dominantní ženě, která převezme kontrolu nad sexuálními hrátkami,“ dodává Tracey Cox.

I ženy mají samozřejmě své sexuální fantazie. Tohle je 5 nejčastějších, máte je taky? 

Související témata:

Načítám