Hlavní obsah

Nebuďte pruderní aneb Tvrdší praktiky pro začátečníky: semafor nebo kuchyňská minutka

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jak to tak vidím, zasloužíš na zadek!“ A rázem se stane rákoska něčím, na co se už nikdy nebudete dívat stejně. Rozšiřování jeviště sexuality přispívá k nebývalé extázi. Ale ještě než se k ní dostanete, zařiďte, aby milenec bral zřetel na vaše pocity. Víme, proč nepoužívat při drsnějších praktikách slovo stop a jak bezpečně zastavit hru, když se vám přestává líbit.

Článek

Kdo si hraje, nezlobí. Aspoň tak to říká sexuální antropoložka Betony Vernon žijící střídavě v Miláně a Paříži. Podle ní je hluboké sexuální uspokojení základem každého dlouhodobého a smysluplného intimního vztahu. Ve své knize Budoárová bible: Průvodce sexuálním potěšením pro moderní dobu píše, že lidé, jejichž pohlavní život je poučenější a méně omezený zábranami, žijí na obecné rovině zdravěji, šťastněji. Rozhodně i spokojeněji než ti ostatní. Samozřejmě, že vždy záleží na dohodě obou partnerů. Možná, že už také koketujete s myšlenkou, že romantický vanilkový sex nahradíte něčím novým a nevšedním. Že si užijete bláznivé babí léto plné vzrušení a dynamiky. Co k tomu, tedy kromě soukromí a popřípadě i různých pomůcek od pout, bičíků a peříček, budete potřebovat?

Určete si safewords

Chcete-li prověřovat nebo posouvat své i partnerovy mantinely prostřednictvím sado-maso praktik, měli byste si předem dohodnout bezpečnostní hesla. Jsou známá též jako stopky či safewords. Chrání obě zúčastněné strany a zároveň nedovolí, aby se podřízený (submisivní) nedopatřením dostal za svoji komfortní zónu. Zatoužíte například vyzkoušet si, jaké to je, když vás v rámci hry přepadne neznámý násilník. Nicméně milenec se do této role vžije až příliš a jeho chování začne být na váš vkus nadměrně drsné. V tom případě mu to dejte najevo ještě dřív, než se z původně dobrého záměru stane nepříjemný zážitek.

BDSM a semafor

Jaká slova se nejčastěji jako stopka používají? Bývají to barvy, protože jsou snadno zapamatovatelné. Ne náhodou mají spojitost se semafory. Zelená je jasná: cesta je volná. Žlutá nebo oranžová může znamenat: zpomal, zatím nevím, co si o tom mám myslet. Zvoláním „červená“ říkáte: hned přestaň, překročil jsi moje hranice! Červená je zároveň definitivní ukončení veškerých milostných aktivit.

Jestli vás barvy nebaví, zvolte si samozřejmě jiné heslo. Vždy se však musí jednat o slovo, které se při sexu nepoužívá. Proto se vyhněte výrazům ne a stop, protože obojí se dá při hře na znásilňovanou stopařku zasadit do kontextu, což není zrovna ideální. Líbí se vám kupříkladu taková žirafa, pomeranč, špendlík nebo krysa? Vyberte si.

Také nepředpokládejte, že heslo, na kterém se s milencem dohodnete před začátkem akce, může být použito pouze podřízenou osobou. Omyl, je tu pro všechny zúčastněné a všichni by ho měli se vší úctou respektovat.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Někdo to rád drsnéFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Neverbální komunikace při sado-maso praktikách

Preferujete jako milenci skutečně tvrdou hru? Zkoušíte ústní roubíky, kukly, masky, kombinézy z latexu a jiné pomůcky pro otroky? Takové, které znemožňují verbální komunikaci? Domluvte si heslo neverbální, tedy nějaké gesto. Přestalo vás předstírané mučení bavit nebo si potřebujete odskočit? Domluvte si signál prsty, pokud tedy nemáte svázané ruce. Ještě spolehlivější metodou je bzučák či jiné akustické tlačítko. To se dá při diskomfortu stisknout (popřípadě se můžete schoulit do klubíčka jako kočka). Můžete použít kuchyňskou minutku s časomírou. Nastavte ji na 5 minut a v projevech dominance a podřízenosti se podle budíku střídejte. Každý nápad, na němž se oba shodnete, se vítá.

Nejspíš není nutné připomínat, že základem maximálně uspokojivého a příjemného sexu, ať už s prvky BDSM, nebo bez nich, je důvěra, respekt a aktivní souhlas. Vždy ale platí, že pokud má člověk rozvíjet nejen svůj sexuální, ale i celkový životní potenciál, musí především porozumět sám sobě. A to se při práci s celým tělem a v méně standardních situacích, jako třeba u výprasku, skutečně děje. Takže, jaké bezpečné slovo se u vás zabydlí?

Reklama

Načítám