Hlavní obsah

Jogurtová bublanina s rybízem bez vážení

Hodnocení:
(218)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Nečekaná návštěva? Upečte rychlou jogurtovou bublaninu, na kterou nepotřebujete ani váhu. Navíc je do 30 minut hotová. Použít můžete jakékoli ovoce, ale s rybízem je naprosto dokonalá.

Ingredience pro:
1 formu 24 × 24 cm
Na těsto
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1.5 kelímku hladké mouky
  • 1 kelímek cukru moučka
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 hrsti červeného rybízu
  • moučkový cukr na posypání
Na vymazání a vysypání formy
  • máslo
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si necháte rozehřívat troubu na 180 °C. Formu na pečení si vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.

Krok 2: Do mísy dejte jogurt, mouku, špetku soli, cukr a 2 velká vejce (na formu o průměru 24 cm stačí malý kelímek jogurtu 150 g, který následně použijete jako odměrku dalších surovin). Směs promíchejte.

Krok 3: Vzniklé těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a přidejte rybíz či jiné sezonní ovoce. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C, pečte 30 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Bublanina s rybízem je prostě letní klasika

Krok 4: Hotovou bublaninu před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte naše další letní sladké rychlovky třeba hrníčkovou buchtu s třešněmi nebo jahodovou  bublaninu s bílou čokoládou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek