Hlavní obsah

Nepečené řezy s černým bezem

Hodnocení:
(106)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Jednoduchý moučník z černého bezu? Ten nepečený! Tenhle recept zvládnete rychle. Je jednoduchý a svěží dezert přitom miluje celá rodina.

Ingredience pro:
1 plech
Na řezy
  • 220 g kakaových máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 500 g sýru cream cheese
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 limetka
  • 8 lžic bezového sirupu
  • 1 želatinový ztužovač
Na ozdobu
  • limetka
  • bezový květ
Článek

Postup

Krok 1: Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem, promíchejte a směs natlačte na dno plechu pokryté pečicím papírem.

Krok 2: Metličkou smíchejte cream cheese a cukr, pak přilijte smetanu a doplňte sirup a limetkovou šťávu i kůru. Želatinový ztužovač připravte dle návodu, přidejte do krémového základu, promíchejte a krémem pokryjte sušenkovou vrstvu. Dejte na hodinu vychladit do lednice.

Krok 3: Hotový cheesecake krájejte na řezy a každý ozdobte tenkým plátkem limetky a bezovými květy.

A jak na domácí sirup z černého bezu? A až bude sirup hotový, určitě ochutnejte domácí jahodový sorbet s bezovým sirupem.

ynezorPumanzeSaNyknalC