Hlavní obsah

Nesmysly z internetu: Tyhle rady pro krásu radši nezkoušejte

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Koho by nelákalo vyrobit si kosmetiku z domácích surovin, skoro zadarmo. Mnohdy si ale můžete spíš uškodit. Co raději doma nezkoušet? Projeli jsme za vás internet a našly tyto bludy.

Článek

Lesklejší vlasy díky avokádové masce, kterou si vyrobíte doma z pár ingrediencí, nebo zklidněná pleť díky ovesným vločkám a jogurtu. Některé nápady na domácí kosmetiku, které najdete na internetu, jsou skvělé. Mezi nimi ale můžete najít i ty, které byste raději neměly zkoušet na vlastní kůži. Jako třeba mazat na pupínky wasabi.

Kokosový olej klidně denně

Kokosový olej je řešením pro jakýkoliv problém. Je voňavý, hebký, skvělý do jídla i jako všestranný kosmetický pomocník. Opravdu? Jeho konzistence je velmi hutná a konkrétně kokosový olej má tendenci pleť spíše ucpávat. Na každodenní péči tedy vhodný není, nemáte-li extrémně suchou kůži. Na suchá místa, jako jsou lokty nebo paty, je ale skvělý.

Jedlou sodou k většímu lesku ve vlasech

V sekci tipů na krásnější vlasy najdete na internetu taky ten s jedlou sodou, po které by měly vlasy zůstat nádherně lesklé. V principu jde o to, že jedlá soda stáhne z vlasů všechny nečistoty. Zároveň s nimi ale z vlasů smyje i to, co by na nich mělo zůstat. Výsledkem jsou tak čisté vlasy, že až drhnou a máte pocit, že se vám do dalšího mytí všechny polámou. Jestli máte vlasy spíš sušší, tuto kúru opravdu nedoporučujeme!

Citron odstraní pigmentové skvrny

Kyselina obsažená v citronech by měla pleť zbavit hyperpigmentace a odstranit odumřelé kožní buňky. Mohlo by se vám ale také stát, že pleť dost podráždí a pár pigmentových skvrn se vám naopak udělá navíc. Látka, kterou citronová šťáva obsahuje, dělá totiž kůži citlivější na sluneční záření. Raději to nezkoušejte.

Pozor ale, neplést s vitaminem C, který se přidává do krémů či sér. Jak jsme psali v článku Zázrak pro vaši pleť? Vitamin C! Brzdí vrásky i akné, zde má své opodstatnění.

Foto: Odua Images, Shutterstock.com

S citronem opatrně. Je hodně agresivní a vysušuje. Vlasy sice v kombinaci se sluníčkem zesvětlí, ale také hodně poničíFoto: Odua Images, Shutterstock.com

Lepidlo je skvělá maska

Když začaly být hitem slupovací masky, které vás zbaví všech ucpaných pórů a černých teček, nemuselo se dlouho čekat na levnější variantu. Nanesete si na pleť tekuté lepidlo, necháte zaschnout a poté sloupnete. Ano, i to mnozí radí na internetu. Možná vám to vytáhne nějaké nečistoty z pleti, ale zároveň ji to naruší a výsledkem bude začervenání, podráždění a utvoří se vám pupínky.

Peeling z kávy je pro všechny

Ano, některým typům pleti může udělat skvělou službu za minimum peněz, ale co když máte pleť citlivou se sklonem k začervenání? V tom případě pleť narušíte a ta se pak bude muset dávat pracně dohromady. Pokud máte tedy pleť odolnou a zdravou, tento peeling by vám neměl nikterak uškodit. Vždy vezměte v úvahu svůj typ pleti a podle toho volte i následnou péči.

Foto: Misha Beliy, Shutterstock.com

Kávovému peelingu byste se měly vyhnout, pokud máte pleť citlivou nebo náchylnou k začervenáníFoto: Misha Beliy, Shutterstock.com

Deodorant místo báze na obličej

Tohle zní spíš jako vtip, ale bohužel je to míněno vážně. Báze pod make-up neboli primer pleť připraví na následnou vrstvu v podobě make-upu, který vydrží netknutý delší dobu a pleť by se neměla tak mastit. Proto se můžete na internetu dočíst, že máte místo báze použít tuhý deodorant! Ten dokáže zabránit pocení, tak proč by nefungoval i na pleti? Tak tomu nevěřte a ani to nezkoušejte. Složky obsažené v deodorantu jsou na tvář příliš agresivní.

Spěte ve fólii a zhubnete

Namažete si nohy kokosovým olejem, zabalíte je do potravinářské fólie a necháte zahřát. Výsledek? Štíhlejší nohy. Tohle opravdu nefunguje. Kůže může vypadat po nanesení oleje lépe a vypnutě, ale pokud ji necháte ve fólii moc dlouho, například přes noc, jak některé blogerky radí, koledujete si o nepěkné červené fleky, protože kůže se jednoduše zapaří. Nohy nebo břicho si tedy můžete do fólie zabalit pro dobrý pocit, ale maximálně na půl hodiny. Jestli to bude mít nějaký výsledek, musíte posoudit samy!

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Jestli vám naolejování a zabalení do fólie pomůže zhubnout, je velmi diskutabilní. Každopádně byste tak měly vydržet maximálně půl hodiny, jinak se vám pleť zapaříFoto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Wasabi pomáhá proti akné

Wasabi opravdu obsahuje antioxidační a antibakteriální látky, které dokážou hojit pupínky. Proto se můžete dočíst, že když zelenou pálivou hmotu naneste na pupínky, do rána zmizí... Nebo se vám naopak udělá další a ještě větší, a navíc si podráždíte pokožku. Tohle byste opravdu neměly riskovat.

Dalším tipem je nanést ho na rty, které pak prý vypadají větší. Díky tomu, jak moc je ostré, rty opravdu natečou, ale za jakou cenu a na jak dlouho? Maximálně na pár minut a to za to utrpení nestojí, wasabi totiž příšerně pálí. A móda velkých a nafouklých rtů je už stejně passé. Díky bohu.

Také rády zkoušíte „babské rady“ z internetu? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám