Hlavní obsah

Nesnáším všechny muže! Říkáte si to někdy?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Jednoduchá věta, ve které je řečeno vše. Nesnáším muže. Většina žen si ji určitě alespoň jednou za život řekla, a pokud ne, tak buď nenarazila na jedince, který by jí pokroutil pohled na tento živočišný druh, anebo dokáže nezevšeobecňovat.

Článek

Namachrované ego, přehlížející šéf, ignorující partner, mstivý ex... Není se čemu divit, že některé ženy občas prostě nesnášejí všechny muže na této planetě. A možná i mimo ni. Současné nastavení společnosti – odhalení nejrůznějších skandálů spojených s dokazováním si nadřazenosti pomocí sexuálního nátlaku – pozitivnímu vnímání také příliš nepřispívá.

A tak má někdy žena pocit, že už nikdy nechce žádného muže ani vidět, protože to jsou všechno prevíti, zlomyslníci a obšourníci. Jakmile i na vás padne tato trudnomyslnost, zastavte se a přemýšlejte. Ne všichni a ne vždycky si zaslouží vaši plnou nenávist. Nadechněte se, vydechněte, řekněte si, že i oni jsou jenom lidé a že jsou i důvody, proč byste vůči mužům neměly být tolik kritické.

Oni za to vlastně nemůžou 

Stejně jako jsou ženy masírovány sociálními sítěmi, magazíny a dokonalými modelkami, podléhají i muži jakési představě, jak by měl chlap vypadat. Dlouho platilo, že muž má být macho a jedině jeho názor je správný. Zatímco některým říká mnohem více rovnost a vzájemný respekt, jiní, dost často to bývají ti mdlejších povah, se obrazem „chlapáka“ nechají snadno ovlivnit. Stejně jako se holky někdy ženou za kultem krásy, který tkví v přehnané štíhlosti, tak se muži někdy chovají jako nadřazený druh. Naštěstí tyto trendy nejsou věčné.

Mluví z vás hormony 

Ne nadarmo se říká, že milovat a zároveň nesnášet jde ruku v ruce. V normálně fungujících vztazích jsou tyto pocity obvyklé – většinou jsou tak trochu iracionální. Častější to bývá v době premenstruačního syndromu, kdy s některými ženami cloumají hormony ostošest. Tehdy partnera začnou nesnášet i za to, že vedle nich příliš hlasitě dýchá nebo že si ukrojil moc tlustý krajíc chleba. Jestli se nacházíte zrovna v této fázi, vydržte a vzteklé projevy na chvíli odložte. S největší pravděpodobností vás to brzy přejde.

Foto: Tiko Aramyan, Shutterstock.com

Za zdánlivou nesnášenlivostí je občas dobré hledat i hormony, zejména v určitých fázích cykluFoto: Tiko Aramyan, Shutterstock.com

Je to přirozené

Nemusíte si hned rvát vlasy, máte-li pocit, že svého muže nesnášíte a že je to pravděpodobně konec vztahu. Máme pro vás dobrou zprávu! Podle psychologů je totiž normální, že k člověku, kterého máte rádi, chováte někdy i city na opačné škále emocí. Je tedy naprosto přirozené, že na toho, koho milujete, se občas nemůžete ani podívat. Je to součást zdravého vztahu. Tedy samozřejmě do doby, než negativní pocity začnou převažovat.

Umějí být pravými gentlemany

Když na to přijde, jsou muži opravdu velice galantní. A nehledejte za každým jejich vstřícným krokem postranní úmysly. I v dnešní době se najdou tací, kteří vám chtějí zaplatit pití, protože se to prostě sluší, podržet vám dveře, protože je to samozřejmost, a pomoct s taškami, protože se s nimi, jakožto křehká žena, nebudete přece tahat sama. Většina mužů za to vážně nic neočekává, nicméně když je odměníte úsměvem, věřte, že vám příště rádi pomohou znovu. A vám to udělá dobře po duši, ne?

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Ne všechna hezká gesta, která muži dělají, jsou zištná. I oni umějí dávat láskuFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Jsou to kamarádi nad zlato

Možná si občas říkáte, že na všechny muže raději zanevřete a budete samy... Ale určitě máte ve svém okolí alespoň jednoho, na kterého je spolehnutí. Mít totiž za kamaráda muže je někdy neuvěřitelná výhoda. Rád vám pomůže s manuálními pracemi, aby ukázal, jak je silný, a navíc je osvěžující být občas v jiné společnosti než ženské. Přece jen je mužský pohled na svět obecně trochu jiný a může někdy ženám pomoct rozšířit obzory.

Svět je s nimi veselejší

Muži jsou zábavní a je s nimi legrace! Přiznejte si to – v drtivé většině případů umějí vtipy vyprávět lépe muži než ženy. Zřejmě mají v mozku nějaký speciální systém, který si dokáže anekdoty zapamatovat a následně je poslat zpět do oběhu. A co by to bylo za svět bez smíchu a vtipů.

Nejde nesnášet polovinu populace

V neposlední řadě se na to podívejte z nejjednoduššího úhlu pohledu: kdybyste se rozhodly, že budete nesnášet všechny muže na planetě, znamenalo by to nesnášet zhruba polovinu populace. A tolik zloby v sobě přece nemá nikdo. Věřte, že mezi těmi více než třemi a půl miliardami tvorů se najde určitě aspoň pár takových, kteří jsou hodni lásky a přátelství.

Také se vám občas stává, že byste všechny muže nejraději zabila?

Reklama

Načítám