Hlavní obsah

O 40 let mladší manžel aneb I babičky mají právo na lásku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Byla to láska na první pohled. Okamžité vzplanutí, kterému nešlo odolat. A to i když je Edna málem o 40 let starší než její muž Simon. Když ho potkala, bylo jí 72. Jenže lásce neporučíte a tihle dva jsou spolu šťastní i čtrnáct let po svatbě. A sex? Prý je stále úžasný!

Článek

Edna Martin (83) je britská důchodkyně. Byla 37 let vdaná a má dvě děti – dceru Lorraine (59) a syna Russella (57). Díky nim je z ní čtyřnásobná babička. Jenže i babičky mají právo na lásku a Edna tu svou potkala v roce 2003. A že byl Simon Martin (44) skoro o 40 let mladší? Koho to zajímá!

Osudové setkání

Simon to neměl v životě nikdy lehké. Je sice nadaný hudebník a hraje na varhany, ale od dětství trpí dyslexií, dyspraxií (vývojová porucha dříve nazývaná jako vrozená nešikovnost) a Aspergerovým syndromem – ten má například i Anthony Hopkins (81).

Před Ednou neměl Simon nikdy žádnou partnerku. V roce 2003 hrál na koncertě ve Westonu a společný přítel mu Ednu představil. „Oba máme vášeň pro varhany, takže se pohybujeme ve stejných kruzích. Už předtím jsem o Simonovi mnohokrát slyšela a tušila jsem, že se naše cesty jednou protnou,“ vzpomíná dnes žena pro magazín The Sun.

Když se poprvé setkali, chvíli si povídali a pak dala Edna Simonovi pusu na tvář: „On mě objal a já už jsem ho nechtěla pustit.“

I pro Simona je to velmi silný zážitek: „Jakmile jsem ji spatřil, věděl jsem, že je to láska. Stála tam, měla na sobě krásné černé šaty a byla úžasná.“

Foto: Profimedia.cz

Ednu a Simona spojuje láska k varhanámFoto: Profimedia.cz

Po dvou letech svatba

Zpočátku se jejich vztah odehrával hlavně po telefonu. Noční rozhovory trvaly klidně pět hodin a nikdy se nestalo, že by si neměli co říct. (Chcete se stát královnou sexu po telefonu?)

A když Simon za Ednou přijel, hrál každý večer na elektrické varhany její oblíbenou píseň Goodnight Sweethart (Dobrou noc, miláčku). „Vždycky mě dojal k slzám,“ popisuje ona. V roce 2005 se vzali a jejich sňatek zaplnil stránky novin. Všichni si mysleli, že si jen stará dáma našla zajíčka pro pobavení a brzy vše skončí rozvodem.

Foto: Profimedia.cz

Edna (s kyticí) a Simon v den svatby s nejbližšímiFoto: Profimedia.cz

Milují se stále víc

Jenže jim to klape i 14 let po svatbě a zvládli spolu i řadu nepříjemností: Simon před čtyřmi lety prodělal transplantaci ledviny, byla mu diagnostikována cukrovka 2. typu a skončil v invalidním důchodu. „On má zdravotní potíže, já zase problémy s chůzí. I tak se ale milujeme, dokonce je naše láska silnější a silnější, je to prostě úžasné,“ pochvaluje si Edna.

Také sex prý stojí za to. „Náš milostný život je stejný jako jakéhokoli jiného zamilovaného páru. Mnohdy se na ulici jen tak zastavíme a vášnivě se políbíme. Nebo ho v supermarketu štípnu do zadku a on si zas hraje s ramínky mé podprsenky. Prostě spolu laškujeme a děláme všechno, co každý jiný pár. Nikdy jsem s naším věkovým rozdílem neměla problémy, a to ani na veřejnosti,“ tvrdí zamilovaná žena.

A jejich vztahu prý vždy fandily i Edniny děti. Obzvlášť syn Russell si se Simonem hodně rozumí, spojuje je láska k počítačům. Dokonce říká manželovi své matky „tati“ a ke Dni otců mu posílá přání.

Foto: Profimedia.cz

Jejich láska je silná a věkový rozdíl není žádný problémFoto: Profimedia.cz

Reklama