Hlavní obsah
3,0
(34)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Milujete slané koláče? Nechte se zlákat i lahodnou obrácenou variantou s pórkem, kozím sýrem a bylinkami. Je luxusní!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 3 ks pórku
  • 1 plát listového těsta
  • 70 g kozího sýru
Článek

Postup

01.

V rendlíku zahřívejte máslo s cukrem a ½ lžičkou soli, až směs lehce zezlátne a cukr se rozpustí. Nalejte na dno pečicím papírem vyloženého pekáčku, o něco menšího, než je plát těsta (použít můžete i kulatou formu), opepřete a bohatě posypejte tymiánem.

02.

Očištěný pórek nakrájejte na asi 2,5 centimetrů dlouhé špalíčky, které pokládejte nastojato těsně vedle sebe do másla. Pórek osolte, zakryjte listovým těstem a překrývající okraje zahněte dovnitř, aby vytvořily stěny koláče.

03.

Pečte při 200 °C asi 40 minut dozlatova, nechte chvilku prochladnout a vyklopte. Podávejte ještě teplé posypané nadrobeným sýrem.

Reklama

Související témata:

Načítám