Hlavní obsah

Obrácený koláč s karamelizovaným pórkem

Hodnocení:
(4)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Milujete slané koláče? Nechte se zlákat i lahodnou obrácenou variantou s pórkem, kozím sýrem a bylinkami. Je luxusní!

Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 3 pórky
  • 1 plát listového těsta
  • 70 g kozího sýru
Článek

Postup

Krok 1: V rendlíku zahřívejte máslo s cukrem a ½ lžičkou soli, až směs lehce zezlátne a cukr se rozpustí. Nalejte na dno pečicím papírem vyloženého pekáčku, o něco menšího, než je plát těsta (použít můžete i kulatou formu), opepřete a bohatě posypejte tymiánem.

Krok 2: Očištěný pórek nakrájejte na asi 2,5 centimetrů dlouhé špalíčky, které pokládejte nastojato těsně vedle sebe do másla. Pórek osolte, zakryjte listovým těstem a překrývající okraje zahněte dovnitř, aby vytvořily stěny koláče.

Krok 3: Pečte při 200 °C asi 40 minut dozlatova, nechte chvilku prochladnout a vyklopte. Podávejte ještě teplé posypané nadrobeným sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC