Hlavní obsah
2,9
(20)
Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

O Vánocích nesmí na stole chybět klasický bramborový salát. Co byste řekli na variaci s česnekem? A proč ne? Tahle dobrota má mnoho variant!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 salát
  • 1 kg brambor
  • 2 ks mrkve
  • 1 kousek celeru
  • 1 ks jablek
  • 4 ks vejce
  • 1 plechovka čerstvého hrášku
  • 4 ks kyselých okurek
  • 10 dkg salámu
  • 1 ks červené cibule
  • 250 ml majonézy
  • 6 lžic plnotučné hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Brambory, nejlépe salátové „rohlíčky“, uvařte ve slupce, zvlášť uvařte doměkka mrkev, plátek celeru a vajíčka.

02.

Mezitím si, na opravdu drobné kousky, nakrájejte červenou cibuli, kousek obyčejného salámu (např. junior), kyselé okurky a nahrubo nastrouhejte jedno středně velké jablko.

03.

Vychladlé a oloupané brambory, mrkev a celer, nakrájejte přes kolečko do mísy (mrkev a celer na menší kousky než brambory), přisypte jablko, hrášek, salám, okurku a cibuli. Vše promíchejte, a pokud se vám zdá některé barvy příliš málo, danou surovinu přidejte.

04.

V misce si s trochou mléka rozmíchejte majolku, asi 6 lžic hořčice – podle toho jak moc je kořeněná, utřené stroužky česneku, sůl a čerstvě mletý pepř.

05.

Až se vám zálivka bude zdát ideální, nalijte ji do mísy a salát důkladně promíchejte. Až úplně na závěr přes kolečko nakrájejte uvařená vajíčka a opatrně je vmíchejte, aby se žloutky nerozpadly.

Tip: Skvělý je hned, ale vychlazený a odležený druhý den je ještě lepší!

Máte svůj rodinný recept na rybí polévkusmaženého kaprabramborovým salátem?

Načítám