Hlavní obsah

Opuštěný ostrov i divoké hory, ale v bezpečí domova. Nejlepší filmy s přírodou v hlavní roli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulisy a prostředí dělají atmosféru filmu, o tom nemůže být pochyb. A když je snímek zasazen do přírody krásné, divoké nebo vám dosud neznámé, může to být dechberoucí podívaná.

Článek

Filmy odehrávající se v krásné divoké krajině inspirují k cestám za hranice, zároveň dokáží fascinovat tím, jak mocnou čarodějkou dokáže příroda být. Které filmy vám dopřejí dechberoucí výhledy a které ukáží, jak rychle se může nevinné dobrodružství změnit na boj o přežití?

Romance po irsku (2020)

Film vypráví příběh dvou mladých lidí, kteří vyrůstali vedle sebe na sousedních farmách, ale nikdy si nedokázali vyjevit své opravdové city, až je málem pozdě. Farmářka Rosemary (Emily Blunt, 39) by už ráda po svém boku milujícího muže, farmář Anthony (Jamie Dornan, 40) se ale tváří, že mu ulétly včely a málem je mu prodána rodinná farma pod nohama.

Vedle romantiky a vtipných dialogů budete okouzleni čistou irskou  přírodou, zelenými pláněmi a rybníky s průzračnou vodou. A taky Jamie Dornanem, to je taky trochu přírodní úkaz.

Foto: Profimedia.cz

Někoho uchvátí nádherná příroda, někoho zase hrdinové, kteří si dlouho šlapou po štěstíFoto: Profimedia.cz

Revenant Zmrtvýchvstání (2015)

Drsný americký západ v 19. století, s divokou přírodou, která sice vypadá romanticky, ale přežít v ní je občas nadlidský úkol. Zvlášť když se kolem vás potulují medvědi a neváhají kohokoliv napadnout.

Lovec Hugh Glass (Leonardo DiCaprio, 47) sice útok přežije, ale kvůli zranění je přítěží pro zbytek skupiny, a protože ne a ne umřít, trochu mu pomůžou. On nakonec vyleze z vlastního hrobu a vydá se nemilosrdnou a neprobádanou přírodou v tuhé zimě vykonat pomstu i za smrt svého syna.

Film se natáčel v Kanadě, Argentině a ve Spojených státech.

Foto: Profimedia.cz

Za svůj výkon byl Leonardo DiCaprio oceněn OscaremFoto: Profimedia.cz

Moje učitelka chobotnice (2020)

Oscarem oceněný dokument je filmem o přátelství, které vznikne pod vodou mezi filmařem a chobotnicí. Dojemný dokument natočený ve fascinujícím podmořském světě vám nabízí nejen emotivní příběh o propojení zvědavého hlavonožce a suchozemce, ale i spoustu informací ze života fascinujících podmořských tvorů. A že budete utírat slzy během sledování filmu o chobotnici? Ano, je to dost možné!

Film se natáčel u pobřeží Kapského města 100 metrů od břehu, na poměrně nedostupných místech.

Foto: Profimedia.cz

Nejdříve se pozorují a nakonec naváží přátelstvíFoto: Profimedia.cz

Trosečník (2000)

Opuštěný ostrov? To je romantika! Všude palmy, hvězdy nad hlavou! Ale jen když víte, že se zde utáboříte v rámci kurzu přežití a za tři dny pro vás přijedou… Tom Hanks (66) jako Chuck Noland se stal Robinsonem nedobrovolným, když letadlo jeho zaměstnavatele FedExu havarovalo, a on se ocitl na ostrově úplně sám, bojuje o přežití, hovoří i s míčem a netuší, zda a kdy ho někdo objeví...

Film Trosečník se natáčel na ostrově Monuriki v souostroví Fidži v Tichém oceánu.

Foto: Profimedia.cz

Tom Hanks před natáčením držel dietu a odpíral si svůj oblíbený fast food, zhubnul 25 kiloFoto: Profimedia.cz

Útěk do divočiny (2007)

Snímek Seana Penna (61) má skvělé hodnocení a nabídne divokou americkou přírodu v celé své kráse. Strávit pár dní v divočině a vrátit se pak domů do pohodlí, nebo do divočiny odejít a všechen svůj majetek věnovat charitě? Christopher McCandless alias Alex Supertramp (Emile Hirsch, 37) zvolil druhou cestu a chce zkusit svobodu. Důvodem je mimo jiné zklamání z rodičů, kteří jemu a sestře lhali o svém vztahu, a vliv autorů oslavujících volnost.

Emotivní film inspirovaný skutečným příběhem ukazuje, jaké to je vydat se napříč Spojenými státy až na Aljašku s minimální výbavou a nechat všechno a všechny za zády. Dokáže hrdina najít sám v divoké přírodě štěstí a svobodu, nebo ho čeká spíš vězení a osamění?

Foto: Profimedia.cz

Měl pocit, že mu civilizace a lidé jsou na obtíž, ale nakonec zjistil, že se mu dobře spí ve starém autobusu a chybí mu nejbližšíFoto: Profimedia.cz

127 hodin (2010)

Hory umí být nevyzpytatelné a je třeba je přijímat s pokorou. Dobrodruh Aron Ralston (James Franco, 44) se vydal na víkend do Utahu lézt do národního parku (natáčelo se v Národním parku Canyonlands v Utahu). O svém výletu nikomu ale neřekl. V jedné průrvě na sebe ovšem strhnul balvan, který ho na celých 127 hodin uvěznil na dně kaňonu. A ač je obklopen neskutečnou a unikátní přírodní scenérií, musí především překonat sám sebe a vyřešit, kam až je schopen zajít, aby se dostal ven. Bez jídla a bez vody, jen sám se svou kamerou a vzpomínkami. Vyhraje, něco ztratí i získá.

Skutečný Aron Ralston od této tragické události vždy zanechal vzkaz, když se vydával někam sám.

Foto: Profimedia.cz

James Franco byl za roli nominován na OscaraFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Trosečník

Načítám