Hlavní obsah

Slavní, kteří začínali v modelingu: Brad Pitt i Cameron Diaz

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta do Hollywoodu nebo na Barrandov vede různě. Někdo se tam dostane náhodou, něčí talent prostě nelze přehlédnout, a některé slavné osobnosti se nejdříve proslavily díky vzhledu a začínaly na přehlídkovém mole, případně v reklamě. Patří k nim mimo jiné Brad Pitt nebo Taylor Swift.

Článek

Miluj se s foťákem! Dej si nohu za krk! Tvař se, že ti ten jogurt chutná! Takové a podobné věty slýchají modelky a modelové při své práci. A slýchali je dost možná ve svých začátcích i ti, kteří nakonec uspěli u filmu, ve světě hudby nebo se nyní věnují moderování.

Český i světový showbyznys je plný krásných lidí. Není tedy divu, že mnohé slavné osobnosti, ještě než se objevily na stříbrném plátně, v televizi nebo vyjely na šňůru koncertů, často využily přitažlivého vzhledu a věnovaly se modelingu. Jsou mezi nimi držitelé Oscarů, zpěvačka, kterou sleduje skoro 130 milionů lidí na Instagramu, nebo jedna z nejsympatičtějších českých moderátorek.

Cameron Diaz (47)

Blonďatá herečka, která má neustále pusu od ucha k uchu a herectví pověsila (snad dočasně) na hřebík, se živila jako modelka pět let. Objevovala se v kampaních velkých značek (Coca-Cola, Levi's nebo Calvin Klein) a na titulních stranách magazínů. Nakonec ji agent doporučil na roli ve filmu Maska (1994). Byla to rovnou hlavní role a pro Cameron Diaz zásadní, protože od té doby se o ní vědělo a nabídky se jen hrnuly.

Foto: Profimedia.cz

Usměvavá blondýnka neměla o zakázky nouziFoto: Profimedia.cz

Brad Pitt (56)

Letos získal Brad Pitt (konečně!) Oscara za roli v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu (2019). Na svém kontě má desítky rolí a patří k největším hollywoodským hvězdám. Ještě než ve filmu Thelma a Louise (1991) svedl Geenu Davis (64), živil se jako model, patřil k tvářím značky Levi's a účinkoval v reklamě na brambůrky Pringels. Je to pořád krásný chlap, a tak není divu, že si ho dodnes do reklam vybírají, jako třeba Chanel pro svůj parfém.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži do krásy zrají, Brad Pitt byl krásný odjakživaFoto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher (42)

O Christopheru Ashtonu Kutcherovi asi víte, že si vzal svoji lásku z dětství, Milu Kunis (36). Taky asi víte, že měl za manželku Demi Moore (57). A třeba byste dali dohromady i pár filmů a seriálů, ve kterých se objevil (Na sv. Valentýna, 2010, Šťastný Nový rok, 2011 nebo seriál Ranč, od roku 2016). Ale věděli jste, že začínal jako model? Vyhrál totiž modelingovou soutěž v obchodním centru a později ukazoval svůj pekáč buchet třeba v kampani na spodní prádlo Calvin Klein. Agentka ho nakonec přesvědčila, aby používal své prostřední jméno Ashton namísto Chris.

Foto: Profimedia.cz

Není divu, že tenhle vysoký fešák (1,89 m) uspěl v reklaměFoto: Profimedia.cz

Taylor Swift (30)

Své první album vydala americká zpěvačka v roce 2006 a bylo okamžitě úspěšné. Ale vědělo se o ní už předtím, mimo jiné proto, že patřila ke kráskám z reklam firmy Abercrombie & Fitch. Na začátku 21. století s firmou spolupracovala i herečka Jennifer Lawrence (29) nebo herec Channing Tatum (39). Taylor Swift si veškeré úspěchy tvrdě vydřela. Je ambiciózní a ví, co chce. A v reklamách se čas od času objevuje dodnes – ve spotu banky Capital One hraje servírku.

Foto: Profimedia.cz

Že se bude věnovat hudbě, věděla jistě, ale proč si nepřivydělat v reklamě...Foto: Profimedia.cz

Sofía Vergara (47)

Svůdná kráska z Kolumbie a hvězda seriálu Taková moderní rodinka (od roku 2009) má vzhled bohyně a bylo by divné, kdyby za sebou nějaký ten modeling a reklamy neměla. Agent ji objevil na pláži a brzy slavila úspěchy. A přišly i první filmové nabídky. Dnes je hvězdou první velikosti a i ona si občas ještě střihne roličku v reklamě – například pro Pepsi.

Foto: Profimedia.cz

Muži při pohledu na ni šílí, dámy jí v duchu přičarovávají bradavici na nose, a reklamní režiséři ji milujíFoto: Profimedia.cz

Jamie Dornan (37)

Než se stal Christianem Greyem a ženy z celého světa toužily vejít do jeho herny a dostat na zadek jako Anastasia (Dakota Johnson, 30), slavil Jamie Dornan úspěchy po boku modelky Kate Moss (46) a herečky Evy Mendes (46). Byl tváří kampaní módní značky Calvin Klein a jeho tělo na billboardech nešlo přehlédnout. A dodnes ho v reklamách vídáme – je to ten krasavec, co se voní parfémem od Diora.

Foto: Profimedia.cz

Než ho celý svět poznal jako tajemného Grey z filmu Padesát odstínů šedi (2015), byl hvězdou Calvina KleinaFoto: Profimedia.cz

Nikol Moravcová (32)

Kráska s chraplavým hlasem toho v českém showbyznysu vyzkoušela vícero, ale začínala jako modelka a cvičitelka aerobicu. Vzpomenete si na reklamu Komerční banky, kde si blondýnka bere staříka pro peníze: „Z jaké lásky? Pro peníze si ho beru!“? Ve světě módy se pohybuje dodnes. Moderovala módní magazíny v televizi, přehlídky a je vlivnou osobností na Instagramu, kde mimo jiné inspiruje právě i svými outfity. Nikol Moravcová spolupracuje s módními značkami, navrhla vlastní kolekci klobouků a těhotenského oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Nikol vyzkoušela z uměleckých řemesel asi všechna, jako modelka uspěla i za hranicemiFoto: Profimedia.cz

Gabriela Lašková (30)

Dlouhé roky se zdálo, že soutěž Miss může vyhrát jen dlouhovláska, která se co nevidět rozejde se svým klukem a najde si „kopačku“ nebo „hokejku“, tedy přítele ze sportovního odvětví. Gabriela, tehdy Kratochvílová, vyhrála v roce 2013 a byla od začátku jiná. Díky krátkým vlasům vyčnívala, přítele si ponechala a nakonec se za Filipa Lašku (31) i provdala. A dnes je z ní úspěšná moderátorka – spolu s Romanem Šebrle (45) moderuje zpravodajskou relaci na stanici Prima.

Foto: Profimedia.cz

Díky korunce Miss se Gabriela dostala do širšího povědomíFoto: Profimedia.cz

Načítám