Hlavní obsah

Sharon Stone maluje aneb Multitalentovaní umělci, kteří nezůstali u jedné profese

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě showbyznysu se najde mnoho talentovaných umělců, kteří svým zpěvem nebo hereckými výkony dělají fanouškům radost. A někteří se rozhodli zabrousit i do jiných oblastí! Například Sharon Stone právě uvedla výstavu svých obrazů. Kdo další uspěl jako spisovatel, návrhář či malíř?

Článek

Mnoho herců umí dobře zpívat i tančit a zpěvákům nedělá problém podat dobrý herecký výkon. Ale pak jsou tací, kteří se zabývají také jinými typy umění a dalšími činnostmi na špičkové úrovni: fotí jako profíci, píšou úspěšné knihy, malují nebo navrhují módu.

Sharon Stone

Že v sobě hollywoodská herečka ukrývá kromě herectví i výtvarný talent, možná slyšíte, stejně jako my, poprvé. Sharon Stone má v Los Angeles právě probíhající výstavu svých obrazů. Malování se věnovala ale už od dětství, kdy ji učila její teta, a umění studovala i v rámci vysokoškolských studií. Když se ale rozjela její herecká kariéra, malování šlo na druhou kolej. Vrátila se k němu v dobách nekončících lockdownů během pandemie koronaviru. Prý se v malování znovu našla.

Prohlédněte si některé z jejích obrazů. Na vernisáž ji přišla podpořit i její kamarádka, herečka Jamie Lee Curtis:

Peter Nagy

Je mu přes šedesát, je v kondici a už skoro čtyři desetiletí mu to zpívá. Na koncertech si jeho hity jako Láska je tu s námi broukají tisícovky fanoušků. Ale slovenský umělec nepropadl jen hudbě – stal se totiž uznávaným fotografem. Zachycuje ženskou krásu, tvoří akty a s fotoaparátem cestuje po celém světě. Na kontě má úspěšné výstavy i knihy fotografií.

Foto: Jiří Rubeš / CNC, Profimedia.cz

Focení se stalo jeho vášní a ženskou krásu dokáže náležitě ocenit.Foto: Jiří Rubeš / CNC, Profimedia.cz

Jakub Štáfek

Televizní diváci jej mají spojeného s postavou Matěje Jordána z nekonečného seriálu Ulice, kde hrál od samého začátku v roce 2005. Nálepky hodného kluka se zbavil díky seriálu Vyšehrad (2016–17) a roli Julia „Lavi“ Lavického, fotbalisty, který si zničil kariéru. Jeho hlášky typu „Zdar, kopyta!“ zlidověly. Kromě fotbalu se ovšem herec věnuje i zápasům MMA (smíšená bojová umění). Poprvé si vlezl do klece proti protivníkovi v roce 2019, kdy knokautoval soupeře a vysloužil si obdiv.

Foto: Michal Beránek / CNC, Profimedia.cz

Kdo by se divil, že se umí prát. Je to přece kluk z Ulice.Foto: Michal Beránek / CNC, Profimedia.cz

Vlastina Svátková

Začínala jako redaktorka v ženských magazínech a její první hereckou příležitostí byla bondovka Casino Royale (2006). V dramatickém filmu Můj příběh (2019) o baletce, kterou milovaný muž připravil ze žárlivosti o všechno, přesvědčivě ztvárnila hlavní roli. Slovenská umělkyně se ale věnuje i psaní a své poslední dílo Prostor pro duši (2018) popisuje jako neezoterickou knihu o životě. Aby toho nebylo málo, tak s herečkou Zuzanou Šulajovou (42) navrhuje luxusní šperky a občas se věnuje i oděvnímu návrhářství.

Foto: Pavel Machan / CNC , Profimedia.cz

Křehká kráska veřejně mluví i o svých trápeních a pro mnohé je její životní cesta inspirací.Foto: Pavel Machan / CNC , Profimedia.cz

Anna Geislerová

Jedna z nejobsazovanějších českých hereček je držitelkou pěti Českých lvů a během třiceti let u filmu prokázala, že zahraje opravdu cokoli. Aktuálně ji můžete vidět v novém historickém filmu Služka. Ovšem „Aňa“ se věnuje i psaní a také originálním módním návrhům. Pět let přispívala svými fejetony do časopisu, následně je vydala pod názvem P.S. (2015) a vyhrála cenu čtenářů Magnesia Litera. Bývá označována za módní ikonu a před pár lety navrhla vlastní kolekci. Kromě toho tvoří i diář společně se svou sestrou Lelou.

Foto: Profimedia.cz

Patří k nejlépe oblékaným českým ženám a navrhování oblečení ji nadchlo.Foto: Profimedia.cz

James Franco

James Franco bývá označován za renesančního umělce a dalo by se říct, že snad neexistuje umělecká oblast, ve které by neexceloval. Hollywoodský herec je držitelem dvou Zlatých glóbů a za fenomenální výkon ve filmu 127 hodin (2010) byl nominován na Oscara. Kromě toho, že rád hraje homosexuály, je ale i režisérem, scenáristou, píše básně, fotografuje a maluje. A má IQ 130.

Foto: Profimedia.cz

Na krajinky a zátiší ho neužije. V roce 2013 měl v Londýně výstavu Psycho Nacirema, která byla inspirována známým filmovým hororem Psycho (1960).Foto: Profimedia.cz

Lucy Liu

Ať už jako jedna z Charlieho andílků (2000), přísná advokátka z Ally McBeal (1997–2002), nebo Watson v americkém seriálu o Sherlocku Holmesovi Jak prosté (2012–19), vždy byla herečka perfektní. Ale méně se o ní ví, že je i velmi uznávaná malířka, talentovaná fotografka a hraje na akordeon. Vystavuje po celém světě a prý ji natolik fascinuje lidské tělo, že nahé lidi vydrží pozorovat hodiny na nudistické pláži.

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se ani velkých pláten a její práce je uznávaná po celém světě.Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham

Psal se rok 1994, mladá Victoria uspěla v konkurzu do dívčí skupiny a stala se jednou z pěti Spice Girls. Dostala přezdívku Posh a jejich kapela kralovala hitparádám. Svůj status celebrity potvrdila sňatkem s jedním z nejžádanějších britských mužů. Dnes mají s Davidem Beckhamem čtyři děti a ona zpívá už jen ve sprše: stala se totiž respektovanou módní návrhářkou. Její kolekce jsou minimalistické, propracované a mají šmrnc díky zajímavým detailům.

Foto: Profimedia.cz

Modely bývalé zpěvačky přesně odrážejí její vlastní styl a velmi brzy dokázala, že patří mezi návrhářskou špičku. Foto: Profimedia.cz

Načítám