Hlavní obsah

Sňatky roku 2020. Kdo do toho praštil pandemii navzdory?

Foto: Profimedia.cz, Tinseltown - Shutterstock.com

Foto: Profimedia.cz, Tinseltown - Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie nového koronaviru narušila plány asi všem. Zaplakali i mnohé nevěsty a mnozí ženichové, kterým virus překazil jejich den D. Některé svatby se odložily, jiné úplně zrušily. Najdou se ale i tací, kteří v roce 2020 manželství uzavřeli. Kdo ze slavných do toho praštil?

Článek

Rok 2020 společenským aktivitám, kam patří bezpochyby i svatby, zrovna nepřál. To ale neznamená, že by se žádné veselky neuskutečnily. Ačkoliv pandemie překazila plány mnoha snoubencům, své ano si letos řekly i některé slavné páry. Bylo jich však o dost méně než obvykle. Kdo se toho nebál?

Scarlett Johansson (36) 

Do třetice všeho dobrého by to snad mohlo klapnout. V to určitě doufá i jedna z nejlépe placených hereček současnosti: letos v říjnu vstoupila do třetího manželství. Ano řekla komikovi a scenáristovi Colinu Jostovi (38), se kterým randí od roku 2017. Kvůli pandemii se svatba konala ve velmi skromném duchu a přítomní byli jen nejbližší. Veřejné oznámení sňatku nechali novomanželé na charitativní organizaci Meals on Wheels, která zajišťuje jídlo potřebným. Oba ji dlouhodobě podporují.

Foto: Tinseltown, Shutterstock.com

Šťastný pár krátce po zásnubách v roce 2019 na premiéře filmu Avengers: EndgameFoto: Tinseltown, Shutterstock.com

Tereza Nvotová (32) 

Režisérka, herečka a dcera Anny Šiškové (60) se o šťastnou novinku podělila prostřednictvím dokumentu New York v čase korony, který natočila pro Českou televizi. Hollywoodského herce Jacoba Pittse (41), známého například z filmu Eurotrip (2004), si vzala uprostřed pandemie přímo na newyorské ulici. Na sobě měla modré šaty s puntíky a oddávající k nim hovořil z balkonu. Manželství pár uzavřel po čtyřech letech známosti.

Foto: Profimedia, s_bukley - Shutterstock.com

Svatba slovenské režisérky a amerického herce proběhla za velmi nestandardních podmínekFoto: Profimedia, s_bukley - Shutterstock.com

Michaela Gemrotová (34) 

Počátkem října se vdala česká operní a muzikálová zpěvačka. Jednu svatbu měla mít už v roce 2014, ale s tehdejším partnerem veselku kvůli práci odložili a nakonec z ní sešlo úplně. Vztah nevyšel. Na zpěvačku čekal jiný ženich. Úspěšného podnikatele Jiřího Štiku si vzala celkem narychlo. Svatbu se jim povedlo připravit už za 25 dní po zásnubách – snoubencům se totiž líbilo datum 10. 10. 2020. Nevěsta měla krajkové šaty a na svatbě si sama zazpívala.

Foto: Profimedia.cz

Necelý měsíc před svatbou se zpěvačka s partnerem objevila na oslavě narozenin hudebníka Františka Janečka (76)Foto: Profimedia.cz

David Koller (60) 

K letošním šedesátým narozeninám si dal český zpěvák dárek v podobě třetího manželství. A všechny tím překvapil. Jeho novomanželkou se v létě stala právnička Anna Dolejská (33), se kterou má čtvrté dítě, ročního syna Davida – ten je stejně starý jako Kollerův vnuk Vincent. Svatba byla pohádková, konala se totiž na zámku v Mikulově.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou se David Koller moc často fotografům neukazuje. Vždy si chránil své soukromíFoto: Profimedia.cz

Sean Penn (60) 

Třetí manželský pokus a ročník narození 1960 se týká i amerického herce a režiséra a držitele dvou Oscarů. Na začátku srpna zpečetil svůj vztah s o dvaatřicet let mladší a ne příliš známou herečkou Leilou George D’Onofrio (28), dcerou známého seriálového herce Vincenta D’Onofria (61). Svatba proběhla ve skromném covidovém režimu u snoubenců doma. Přítomné byly jen hercovy děti a hereččin bratr. Oddávající se k nim připojil přes videohovor. Hercovou první manželkou byla zpěvačka Madonna (62) a druhou herečka Robin Wright (54).

Foto: Profimedia.cz

Zamilovaný pár nechtěl riskovat, že svatbou někoho ohrozí, tak proběhla ve velmi skromném pojetíFoto: Profimedia.cz

Lily Allen (35) 

S hercem ze seriálu Stranger Things (2016–20) Davidem Harbourem (45) chodí britská zpěvačka od loňského roku. Pár se rozhodl, že nebude z manželství dělat žádnou velkou vědu, a v tomto duchu se nesla i svatba na začátku září. Obřad se konal v Las Vegas a hostina ve fastfoodu. Jednoduché svatební šaty měla nevěsta od značky Dior. Svatba prý nebyla úplně podle jejích představ, ale vzhledem k pandemii se Vegas jevilo jako nejjednodušší řešení.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie ze svatby Lily Allen sdílela na sociální síti: navzdory improvizovaným podmínkám se novomanželé dobře baviliFoto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice (32) 

Svatbu se vší pompou, která se měla konat 29. května, překazil koronavirus i člence britské královské rodiny. Princezna Beatrice a obchodník Edoardo Mapelli Mozzi (37) se nakonec vzali tajně, když Británie povolila svatby do třiceti lidí. 17. července se stali manželi před zraky nejbližší rodiny a nevěsta zazářila v šatech po babičce. Královna Alžběta II. (94) je oblékla v roce 1962 na premiéru filmu Lawrence z Arábie.

Foto: Profimedia.cz

Na rozdíl od ostatních královských svateb se Beatrice nevdávala s takovou pompou, ale zdá se, že jí to na radosti nic neubraloFoto: Profimedia.cz

Lenka Vlasáková (48)

Teprve v prosinci vyšlo najevo, že si oblíbená herečka v létě vzala dlouholetého partnera, herce Jana Dolanského (42). Veselka byla dost narychlo: v pondělí se prý rozhodli a ke konci týdne do toho praštili a oba byli v bílém. Herci tvoří pár už devatenáct let a společně vychovávají čtyři děti: dceru z prvního manželství Lenky Vlasákové a spolu mají ještě jednu dceru a dva syny.

Foto: Profimedia.cz

Stále zamilovaní. Mnoho let spolu žili bez svatby a pak se jednoho dne rozhodli, že to změníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám