Hlavní obsah

Orální sex: Polykáte, nebo ne?

Foto: Thinkstock

Kontroverzní téma, a velmi diskutované v obou táborechFoto: Thinkstock

Reklama

Ústa a jeho milostná šťáva? To je kontroverzní téma! Bára na Jarčinu otázku „polykáš“? odpovídá: „Nejsem blázen!“ Marcele se ale mužská „smetánka" v puse zamlouvá. „Mám to ráda,“ červená se. Tak jak to je? Je mužské semeno určeno do ženských úst, nebo si má zůstat tam, kam obvykle patří? A co je a není špatného na samotném spolknutí?

Článek

Když se partner blíží k vyvrcholení (mýty o něm zde), jednoznačně to poznáte: penis začne silně tepat, cuká sebou, nebo naopak zkamení. Následně přichází čas na vaše rozhodnutí. Co se spermatem? Tracey Cox, mezinárodně uznávaná poradkyně v oblasti sexu, by doporučila „nešklebit se, spolknout a pochvalně zamručet“, neboť plivání toho, na co je muž hrdý, je pro něj ponižující.

Rozhodnutí je ale vždy na každé z vás. Muži by měli být v tomto ohledu soudní a vyvarovat se naléhání. Pokud to přesto dělají, nechť sami ochutnají svůj produkt… Nebo se od vás aspoň nechají políbit ihned poté, co jste z penisu vysála i poslední kapku. Bojí se vlastního spermatu stejně jako vy? A to o něm ještě nemají všechny informace!

Chuť spermatu není vždy stejná

Mužský ejakulát chutná u každého exempláře různě a jednotlivé dávky se liší množstvím i konzistencí. V pondělí má milenec fantasticky chutné sperma připomínající mléčný jogurt, v úterý chutná jako slaneček nebo vyvětralé pivo, které někdo naředil přípravkem na mytí oken. Vždy záleží na stravě a zdravotním stavu. Ve hře může být také alkohol či onemocnění prostaty nebo močové trubice. Chuť je ale to poslední, čeho se bát.

Foto: Thinkstock

Polykání má své zastánce (hlavně mezi muži) i své odpůrce (hlavně mezi ženami)Foto: Thinkstock

Kvůli kontaktu s ejakulátem nemoc?

Ublížit vám ejakulát může v jednom jediném případě, a to když schytáte dávku do úst od partnera nakaženého pohlavní chorobou. Například takový virus HIV nikdy nespí. „Orální sex představuje velmi nízké riziko nákazy pro oba partnery, ale není zcela nulové. Jestliže dojde k ejakulaci do úst, tak riziko pro partnerku neboli příjemce ejakulátu stoupne a není již tak malé,“ uvádí MUDr. Ivo Procházka z portálu aids-pomoc.cz. Riziko přenosu kapavky či syfilis je taktéž reálné.

Test s citronem odhalí rizika

Mimochodem, i když si nejspíš muži říkají, že „škoda každé kapky, která padne vedle,“ proniknutí ejakulátu do těla otevřenou oděrkou nebo řeznou ranou není ničím výjimečným. „Zda máte nebo nemáte nějaké poranění, kterým by mohla proniknout infekce, poznáte nejlépe tak, že si potřete pokožku citronem. Jestli to začne někde štípat, možnost infekce existuje,“ radí jistý doktor Voeller v knize Sex je umět, chtít a vědět.

Proč muži milují labužnické milenky?

Skoro jako by to vypadalo, že negativa přijímání spermatu do úst převažují. Tak to ale není! Minimálně pánům se polykání ejakulátu ze stran svých milenek dost líbí. „Když nadělím partnerce do pusy takový dárek a ona se u toho tváří tak, jako by právě snědla šťavnatý steak, nemám pochyb o tom, že mě bere takového, jaký jsem. Se vším všudy,“ svěřuje se třiatřicetiletý čtenář s přezdívkou Pelé.

Pětadvacetiletý Šimon má podobný názor. „Jestli se ženě sperma v puse nelíbí, tak ať si ho tam ani nenechává dát a řekne to hned. Hodně chlapů pochopí, když jí to není po chuti, i když zklamání se nejspíš nevyhnou. Hlavně radím nešklebit se s odporem a nedělat to jen proto, aby se zavděčila. To to radši oželím.“ I čtyřicetiletý Robert přitakává. „Jestli milenka polyká s vášní, je to vzrušující. Každý chlap je pak blahem bez sebe, protože nemusí přerušovat příjemnou chvilku vyndáváním penisu mimo pusu, je plně přijímán a nemusí po sexu řešit nepořádek,“ směje se.

Sperma do úst (ne)patří?!

Z druhé strany uživatelka Veverka podotýká: „Sperma je určené pro jiný otvor než pusu, ať si kdo chce a co chce říká.“ Určitě má pravdu v tom, že orální sex nemusí končit ústy zaplněnými mužským mlíčím. Rada pro ty, které to dělat nechtějí, zní následovně. Stačí, když penis včas ústy pustíte a budete dál pokračovat v masturbaci rukou, čím se vaše mluvidlo ocitne mimo palebnou linii. Variantou je i ejakulace na jiné místo vašeho těla, třeba ňadra nebo bříško. A když si pak sperma po sobě rozetřete, partner bude vědět, že pro vás tenhle sex byl stejně silný jako pro něj. Každopádně polykání musí vyhovovat oběma – hlavně tomu, kdo ho přijímá, jinak to přece nemá smysl. Co se v sexu nedělá s láskou, spíš ublíží.

Je naše anketa reprezentativní? Připojte své názory do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám