Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tyto medové perníčky jsou ořechy nejen ozdobené, mleté ořechy jsou i v těstě!

15 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
    1
  • 4 lžíce mletých ořechů
    8
  • 4 lžíce másla
    7
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 ks žloutků
    3
  • 100 g ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mouky smíchané s práškem do perníku, cukru, mletých ořechů, vajec, rozpuštěného másla, rozehřátého medu, skořice a utlučených hřebíčků vypracujte těsto, které nechte nejméně hodinu v chladu odpočinout. 

02.

Odpočinuté těsto vyválejte na plát silný asi 5 mm, vykrájejte z něj libovolné tvary, potřete je rozšlehaným žloutkem s trochou vody, ozdobte ořechovým jádrem nebo mandlí a pečte v troubě na 180 stupňů asi 12 minut dozlatova.

Načítám