Hlavní obsah
3,6
(61)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Další z oblíbených receptů z jednoho hrnce! Tentokrát se obejdeme bez masa, které ale nahradí výborný sýr halloumi. Jedná se o řecký sýr, který se netaví, proto se skvěle hodí na grilování nebo pečení.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1/2 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 1 ks paprik
  • 1/2 plechovky rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g sýra halloumi
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks červené cibule
Článek

Postup

01.

Na lžíci olivového oleje zpěňte na plátky nasekaný česnek, přidejte k němu nasekaná loupaná rajčata z konzervy, osolte, opepřete, přidejte bylinky a krátce povařte (můžete použít i čerstvá rajčata spařená vroucí vodou a oloupaná). Směs pak dejte stranou. 

02.

Lilek, cuketu a papriku nakrájejte na plátky. Stejně tak sýr halloumi. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky.

03.

Na dno zapékací mísy nalijte rajčatovou směs. Na ni střídavě klaďte plátky zeleniny a sýru.

04.

Zeleninu nyní posolte, opepřete a položte na ni zbývající bylinky. Vše hojně pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 190 stupňů do horkovzdušné trouby asi na 20 minut. Na posledních pár minut můžete zapnout funkci gril. Servírujte s bagetou a bílým vínem.

Foto: Svatava Vašková

Lehké letní jídlo s minimem kaloriíFoto: Svatava Vašková

A kdyby to na vás bylo málo syté, zkuste zapékanou zeleninu s bramborami a slaninou. 

Reklama

Načítám