Hlavní obsah

Pečená zelenina se sýrem

Hodnocení:
(60)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Další z oblíbených receptů z jednoho hrnce! Tentokrát se obejdeme bez masa, které ale nahradí výborný sýr halloumi. Jedná se o řecký sýr, který se netaví, proto se skvěle hodí na grilování nebo pečení.

Ingredience pro:
3 porce
  • 1/2 lilku
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1/2 plechovky krájených loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g sýra halloumi
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 červená cibule
Článek

Postup

Krok 1: Na lžíci olivového oleje zpěňte na plátky nasekaný česnek, přidejte k němu nasekaná loupaná rajčata z konzervy, osolte, opepřete, přidejte bylinky a krátce povařte (můžete použít i čerstvá rajčata spařená vroucí vodou a oloupaná). Směs pak dejte stranou. 

Krok 2: Lilek, cuketu a papriku nakrájejte na plátky. Stejně tak sýr halloumi. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky.

Krok 3: Na dno zapékací mísy nalijte rajčatovou směs. Na ni střídavě klaďte plátky zeleniny a sýru.

Krok 4: Zeleninu nyní posolte, opepřete a položte na ni zbývající bylinky. Vše hojně pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 190 stupňů do horkovzdušné trouby asi na 20 minut. Na posledních pár minut můžete zapnout funkci gril. Servírujte s bagetou a bílým vínem.

Foto: Svatava Vašková

Lehké letní jídlo s minimem kalorií

A kdyby to na vás bylo málo syté, zkuste zapékanou zeleninu s bramborami a slaninou. 

ynezorPumanzeSaNyknalC